Çoruh Nehri dondu... Termometreler eksi 24 dereceyi gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Çoruh Nehri dondu... Termometreler eksi 24 dereceyi gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2021 10:26

Bayburt’tan geçen ve dünyanın akış hızı en yüksek nehri özelliğini taşıyan Çoruh Nehri’nin yüzeyi soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Termometrelerin özellikle gece sıfırın altında 24 dereceyi gösterdiği saatlerde havaya atılan sıcak suyun donarak, kristalleştiği anlar, görsel güzellik oluşturdu.

Haberin Devamı

Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle Erzurum'daki Mescit dağlarından çıkarak 376 kilometre sonra Batum'dan Karadeniz'e dökülen, dünyanın akış hızı en yüksek nehri özelliğini taşıyan ve Bayburt’tan da geçen Çoruh Nehri’nin yüzeyi, buzla kaplandı. Bölgedeki en düşük sıcaklık sıfırın altında 24 derece olarak ölçüldü. Kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplanan nehir kıyısında da seyirlik manzaralar oluştu. Kent sakinlerinin, hava sıcaklığını test etmek için havaya attıkları sıcak suyun donarak, kristalleşmesi, ilgi çeken görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlardan Davut Doğan, soğukların doncurucu olduğunu söyleyerek, "Kar yağışı dona çevirdi. Hatta kirpiklerim bile dondu. Seviyoruz kar yağışını, nimettir, şükürler olsun” dedi.

Çoruh Nehri dondu... Termometreler eksi 24 dereceyi gösterdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!