Corona virüsün nezle ve gripten farkı ne

Güncelleme Tarihi:

Corona virüsün nezle ve gripten farkı ne
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2020 07:00

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, Hürriyet’e nezle, alerji ve koronavirüs arasındaki farkları anlattı:

Haberin Devamı

“Grip başından itibaren ağır başlar ancak koronavirüs hafif başlayıp 5-7 gün sonra ağırlaşır. Fakat bu ayrımı yapmak zor, hastalarımız hekim muayenesini ihmal etmemeli. Bu hastalık genellikle elle bulaşıyor. Elimizi yüzümüze götürme alışkanlığını azaltmak gerekiyor.

ATEŞ EN ÖNEMLİ BELİRTİ

Kovid-19 virüsünde ateş, yorgunluk ve kuru öksürük sıklıkla; burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı ve ishal gibi semptomlar nadiren görülüyor. Solunum güçlüğü hastalığın ilerleyen safhasında ortaya çıkıyor. Koronavirüste hapşırma belirtisi görülmüyor. Nezle ve soğuk algınlığında ise kuru öksürük, solunum güçlüğü ve ishal görülmez. Burun akıntısı ve tıkanıklığı, boğaz ağrısı ile hapşırık sıklıkla görülür. Ateş ve gözlerde sulanma nadiren ortaya çıkar. Gripte de ateş, yorgunluk, kuru öksürük ve vücut ağrısına sık rastlanır. Öksürük, hapşırık, burun akıntısı ve tıkanıklığı, boğaz ağrısı gibi semptomlar zaman zaman görülebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!