Çorbaya kurşun: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Çorbaya kurşun: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 02:03

Terör örgütü PKK’ya mensup teröristler, dün Diyarbakır’da bir çorbacıda yemek yiyen polislerin üzerine ateş açtı. Saldırıda polislere servis yapan ve başına 2 kurşun isabet eden garson Şeyhmus Sanır ile Osman Saim Çetin öldü, 3’ü polis 4 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da ünlü çorbacılardan biri dün sabah saatlerinde terör örgütü PKK’nın saldırısına sahne oldu. Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, yemek için çorbacıya gitti. Polislerin siparişini alan 22 yaşındaki garson Şeyhmus Sanır, servis yaptığı sırada çorbacı teröristlerin saldırısına uğradı. Teröristler, vatandaşların da bulunduğu sırada çorbacıyı otomatik tüfeklerle taradı.

Çorbaya kurşun: 2 ölü

Şeyhmus Sanır ve 3 polisin de aralarında bulunduğu toplam 6 kişi yaralandı. Başına iki kurşun isabet eden Şeyhmus Sanır ve Osman Saim Çetin (66), hastanede hayatını kaybetti. Cesetler otopsi için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Sanır’ın yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şeyhmus Sanır’ın cenazesi, Sur’daki Çifte Havuz Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Çorbaya kurşun: 2 ölü

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yaralı polisleri kaldırıldıkları hastanede ziyaret etti. Diyarbakır Valiliği, olay yerinden kaçan teröristlerin eşkalinin belirlendiği ve yakalanmaları için kapsamlı çalışmalara başlandığını açıkladı.

Çorbaya kurşun: 2 ölü

Askerden 1 ay önce geldi

Çorbacının sahibi Recep Ölmez, saldırıda hayatını kaybeden Şeyhmus Sanır’ın yeğeni olduğunu, bir ay önce askerden gelerek garsonluğa başladığını belirterek şunları söyledi: “Polis memurları lokantada yemek yerken silahla tarandılar diye bilgi geldi. Masaya servis yapan yeğenimin başına iki kurşun isabet etmiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!