Çok okuyan ABD'li az seks yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Çok okuyan ABDli az seks yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Caz seven Amerikalıların, silah sahibi olanların ve Başkan Bill Clinton'a güvenmeyenlerin ortak bir yönü var: Hepsi cinsel açıdan son derece aktif kişiler. Amerikan halkının cinsel aktivitesini ölçmek amacıyla Chicago Üniversitesi Araştırma Merkezi'nin 10 bin kişi arasında yaptığı anketten bu ilginç sonuç çıktı.

Amerika'da çok ‘‘ilginç ve garip’’ anketler yapılıyon. bunlardan bir tanesini de Chicago Üniversite'si gerçekleştirdi. ‘‘American Demographics’’ adlı derginin şubat sayısında yer alan geniş kapsamlı seks araştırması, özellikle eğitim seviyesi farklı olan insanların, cinsel alanda da farklı olduğunu gösteriyor. Yüksek eğitim görenler, lise mezunlarına göre daha az seks yapıyor. Yani eğitim düzeyi yükseldikçe Amerikalıların sekse olan ilgisi azalıyor. Araştırmadan çıkan diğer bir önemli sonuç da şu: Amerikalıların tümüne yakını, seksin ‘‘en iyi etkinlik’’ olduğunu düşünüyor. Eğitim düzeyiyle seks ilişkisinde şöyle bir tablo beliriyor:

Lise mezunları yılda ortalama 58 kez seks yapıyor.

Üniversite mezunları yılda ortalama 56 kez seks yapıyor.

Lisansüstü eğitim alanlar ise 50 kez cinsel ilişkiye giriyor.

Üniversiteye gitmiş, ancak diploma alamamış olanlarda cinsel aktivite artıyor. Bu gruba girenler yılda 62 kez seks yapıyor.

Çok çalışan Amerikalılar, boş vakti daha bol olan Amerikalılara göre daha fazla seks yapıyor.

Zenginlerin seks hayatı yoksullara göre daha zengin değil.

Cazseverler, silah sahipleri ve Başkan Clinton'a güvenmeyenler, cinsellik açısından en aktif kesimleri oluşturuyor. .

Spor yapanlar ile konsere gitmeyi sevenler daha fazla seks yapıyor.

Siyaseten kendilerini ‘‘liberal’’ olarak niteleyenler, kendilerini ‘‘ılımlı’’ ya da ‘‘muhafazakar’’ diye tanımlayanlara göre daha yoğun bir cinsel aktivite içinde.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!