Çok Gizli - Kontrollü MİT belgesi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Çok Gizli - Kontrollü MİT belgesi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 17:57

Başbakan Tayyip Erdoğan, KKTC ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda Ergenekon soruşturmasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, MİT'in "Hava Kuvvetleri’nde illegal örgütlenme var" diye Çok Gizli-Kontrollü ibaresiyle Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği iddia edilen belgeyle ilgili soruya “Benim masamdan geçmeyen benim imzalamadığım belge ile ilgili değerlendirme yapmam mümkün değil. Sayın İçişleri Bakanı ve Terörle Mücadele Üst Kurulu Başkanı Cemil Çiçek Bey de bilmiyor” yanıtını verdi.

ANKARA'YI SARSAN İDDİA

Ankara'da günlerdir süren bir söylenti bugün çok ciddi bir iddiaya dönüştü. Ergenekon Soruşturması ile bağlantılı olabilecek bu iddia kapsamında halen görevde bulunan 6 kurmay subayın yasadışı bir yapılanma içinde olduğuna yönelik bir rapor var.

Akşam Gazetesi'nden İsmail Küçükkaya'nın haberine göre, askeri istihbarat ve askeri savcılığın soruşturma kapsamına aldığı bu gizli rapor, Ergenekon soruşturması sırasında bir İşçi Partisi üyesinin bilgisayarından çıktı. Savcılık eski Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert'in talebi üzerine devreye girmiş.

İddiaya göre, bir süre önce MİT'ten çok gizli damgalı bir rapor dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'e gönderiliyor.

Cömeert, soruşturma başlatıyor. Bu arada belgenin sızdığının anlaşılması üzerine Ergenekon Savcısı olayı Genelkurmay'a bildiriyor. Şu anda belgenin nasıl sızdırıldığı ve içeriği konusunda soruşturma yapıldığı bildiriliyor.

Şimdi bu iddiaların ne kadarının doğru olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılıp yapılmayacağı bekleniyor.

ERDOĞAN'IN DİĞER AÇIKLAMALARI 

 

- 8 bakan arkadaşımla KKTC’ye hareket ediyoruz. Ada’da adil kalıcı kapsamlı bir çözüme ulaşılması için bundan sonra yapılması gerekenleri konuşacağız.
Ayrıca KKTC ekonomisinin istikrarı için atılacak adımlarla ilgileneceğiz.
- Son 5 yılda KKTC ekonomisi tarihi bir dönem yaşıyor.

- İki kurucu devletin eşit yapısına ve Türkiye’nin garantörlüğünü öngören bir yapıyı destekliyoruz.

-Ayrıca KKTC üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyoruz.

- Bush’un danışmanı Stephen Hadley ile yapılan görüşmelerimiz tek başlığa bağlı değil.

- İsrail, Filistin, Lübnan, Irak ve İran’ın durumunu görüştük. Olumlu ve yapıcı bir yaklaşım sürecine girildiğini görüyoruz.

- İran sürecinde de Türkiye’ye görevler düşecek.

 

Haberin Devamı

- Tarafların bizden geleceğe yönelik beklentileri var. Ayrıntıları kendi aralarında halledecekler ancak kitle imha silahı üretme noktasına gelindiği zaman ona biz de sıcak bakmıyoruz.

- Türkiye ile İran arasında PKK terörü konusunda çok önemli bir istihbarat paylaşımı var. ABD ve Irak nasıl düşman ilan ettiyse İran da aynı şekilde PKK’yı düşman ilan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!