Çocuktular; şöhret oldular

Güncelleme Tarihi:

Çocuktular; şöhret oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Küçük oyuncular çoğu zaman boylarından büyük işler yapıyorlar ve sık sık Oscar ödülüne de aday gösteriliyorlar. Örneğin bu yıl ''Altıncı His'' filminin küçük oyuncusunun Oscar'ı kazanması bekleniyordu. O belki yarın büyük bir star olacak. Şimdilik Amerikan sinemasında üne kavuşan ve sonrada ‘‘büyükler ligine geçen’’ çocuk oyuncularına bir bakalım...

Altın sarısı lüleleri ve çukur yanaklarıyla Shirley Temple, tüm zamanların en ünlü çocuk yıldızı oldu. 1930'lu yıllarda tüm dünya Shirley Temple'ın filmlerini izlemek için sabırsızlanıyordu. Minik yıldızın çevirdiği filmleri,büyükler de zevkle izliyordu.

Haley Joel Osment - 2000

Bu yıl Oscar'a aday gösterilen 'Altıncı His'filmini izleyenlyer, filmin küçük oyuncusu Haley Joel Osment'in başarılı oyununu öve öve bitiremiyorlar. On bir yaşındaki oyuncu daha önce de ''Forrest Gump'' filminde çok başarılı olmuştu. Şu sıralar Kevin Spacey ile 'Pay it Forward''isimli modern masalda boynuyor.Amerikalı filmciler bu küçük oyuncunun büyüdükçe daha da başarılı bir oyuncu olacağına inanıyorlar.

Shirley Temple - 1935

Altın sarısı lüleleri ve çukur yanaklarıyla Shirley Temple, tüm zamanların en ünlü çocuk yıldızı oldu. 1930'lu yıllarda tüm dünya Shirley Temple'ın filmlerini izlemek için sabırsızlanıyordu. Minik yıldızın çevirdiği filmleri,büyükler de zevkle izliyordu. Shirley Temple, altı yaşındayken tam 26 film çevirmişti.1935 yılında Oscar jürisi küçük yıldızı özel olarak imal edilmiş küçük bir Oscar heykeliyle ödüllendirdi. Shirley Temple, ergenlik çağında eski tılsımını kaybetmeye başladı. Yirmi iki yaşında evlendi ve sinemadan koptu. 60'lı yıllarda politikaya atılan Shirley Temhple. Birleşmiş Milletlere Delege oldu. Daha sonra da Gana ve Çekoslovakya'da Büyük elçilik yaptı Dünün çocuk yıldızı bugün harıl harıl yaşam öyküsünü yazıyor.

Tatum O'Neal -1974

Şampiyon tenisçi John McEnroe ile yaptığı fırtınalı evlilik yüzünden Tatum O'Neal uzun süre kendinden sözettirdi.

Ünlü aktör Ryan O'Neal'in kızı, bugün otuz yedi yaşında ve artık eskisi gibi film çevirmiyor. Oysabir zamanlar çok başarılı bir çocuk oyuncuydu. Babasıyla birlikte çevirdiği 'Paper Moon' isimli film ona Oscar ödülü kazandırmıştı.Tatum O'Nealsinema oyunculuğunu geliştirmek yerine Hollywood çılgınlıklarına kendini kaptırdı. John McEnroe'dan üç çocuk sahibi olmuştu ama kokain ve alkol alışkanlığı onun düzenli bir hayata kavuşmasını engelliyordu.Tatum O'Neal şu sıralar alışkanlıklarından kurtulmak ve çocuklarının velayetini geri almak için mücadele veriyor.

Aanna Paquin - 1994

Yeni Zelandalı küçük oyuncu Anna Paquin, 1994 yılında 'Piyano Piyano'filminde canlandırdığı Flora rolüyle en başarılı yardımcı kadın oyuncu Oscar'ını kazandı.On yedi yaşındayken 'Jane Eyre' filminde rol aldı, 1997'de de Spielberg'in 'Amistad' isimli filminde oynadı. Geçen yıl dört film birden çeviren küçük oyuncu, bugün de parlak bir gelecek vadediyor.

Justin Henry-1979

'Kramer Kramer'e Karşı' isimli film sinema dünyasına küçük bir oyuncu daha kazandırmıştı. Bu filmde küçük Kramer'i canlandıran Justin Henry, o tarihte sekiz yaşındaydı ve Oscar'a aday gösterilmişti. Daha sonra çevirdiği filmlerin hepsi videoya çekildi. Justin Henry kolej öğrenimi yapmak için bir süre film çalışmalarına ara verdi. Geri döndükten sonra ise sinema yerine televizyon oyunculuğunu tercih etti.

Linda Blair - 1974

'Şeytan'isimli roman Best seller listelerini zorlarken bu romandan alınan film de Linda Blair'in yıldız olmasını sağladı. Linda Blair 13 yaşındaydı ve ilk filmi ona dünya çapında şöhret kazandırmıştı. Linda Blair., bugün 41 yaşında gerilim ve korku filmlerinde rol alıyor. Aynı zamanda televizyon için de gerilim dizileri hazırlıyor.

Jodie foster - 1977

Jodie Foster 14 yaşındayken Taksi Şöförü isimli filmde çocuk fahişe rolüyle Oscar'a aday gösterildi. Jodie Foster çocukluk yıllarından sonra Amerikan sinemasının yetenekli oyuncuları arasına girdi. 'The Accused' ve 'Kuzuların Sessizliği' filmleri ona 2 Oscar kazandırdı. Genç oyuncu bundan sonra kamera arkasına geçip yönetmenlik yapacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!