Çocuklarını komando operasyonuyla kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarını komando operasyonuyla kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alman baba, Fransız eşinden olan çocuklarını, özel bir komando timinin düzenlediği müthiş operasyonla kendi ülkesine kaçırttı. Fransa'nın göbeğinde meydana gelen olay iki ülke arasında siyasi sorun oldu.

ARMIN Thiemann adlı 56 yaşındaki Alman baba, boşanmak üzere olduğu Fransız eşi Cosette Lancelin'in özel dedektif tutarak Almanya'dan kaçırttığı çocuklarını geri almak için benzer bir operasyonla misillemede bulundu. Thiemann'ın tuttuğu özel dedektifler, geçtiğimiz cumartesi günü bir komando harekatı düzenleyerek, Fransa'nın orta kesimlerindeki Blois kenti yakınlarında Cosette Lancelin'in yolunu kestiler ve 7 yaşındaki Matthias ile 3 yaşındaki Caroline'i kaçırdılar. Alman sulh mahkemesi geçtiğimiz yıl çocukların velayetini babaya vermiş ve Fransız anne bunun üzerine geçtiğimiz temmuzda Matthias ile Caroline'i Almanya'dan kaçırtmıştı.

Zirvede konuşulacak

Boşanma davasının yarattığı bu dram, önümüzdeki Fransız-Alman zirvesinde gündeme gelecek. Olaya el koyan Fransa Adalet Bakanı Elisabeth Guigou, Alman meslektaşı Edzard Schmidt-Jortzig'le bir araya gelerek soruna çözüm bulmaya çalışacağını söyledi. Fransız Bakan Guigou, ‘Bu gibi durumlarda Avrupa ülkelerinin iç hukukunu birbirine yakınlaştırabilmesi için Lahey Adalet Divanı’ nın kararlarına uymaları gerekiyor' dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!