'Çocukların üzerine ateş açmışlar'

Güncelleme Tarihi:

Çocukların üzerine ateş açmışlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 22:31

“Dur” ihtarına uymayan otomobile ateş açarak iki gencin ölümüne neden olan polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Otomobili kullanan gencin babası “Polisler direkt çocukların üzerine ateş etmiş. Çünkü aracın alt kısımlarında hiç mermi izi yok” dedi.

Haberin Devamı

Gazi Mahallesi’nde cuma akşamı Mimar Sinan Kent Ormanı’nda eğlendikten sonra Demirhan Erkul (15) yönetimindeki araca binen dört arkadaş, polisin “Dur” ihtarına uymadı. Polis ateş açtı. Alibeyköy Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri Oğuzhan Erkul (17) ve Barış Kerem (17) hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan Ramazan Altürk’ün (17) tedavisine devam ediliyor.

Adli Tıp Kurumu’ndan cenazeleri alınan iki genç dün Gazi Cemevi’ne getirildi. Aile yakınları ve mahalleli ise tören için cemevinde toplandı. Anma töreni öncesi otomobili kullanan 15 yaşındaki Demirhan Erkul ile inşaat işçisi babası Veli Erkul (45) da cemevine geldi.

Baba Erkul “Gizliden ablasının arabasının anahtarını alarak evden çıkmış. Yaklaşık 40 dakika sonra olay olmuş. Polisler direkt çocukların üzerine ateş etmiş. Çünkü aracın tekerlerinde veya alt kısımlarında hiç mermi izi yok. Mermiler hep camlardan içeri girmiş. Orman çıkışında dar bir yol var. Polisler isteseler bu aracı silah sıkmadan da durdurur. Oğuzhan Erkul yeğenim, yaralı Birkan Yüksel ise kız kardeşimin oğlu” dedi.

Olayın ardından Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı polisler hakkında soruşturma başlattı. Mimar Sinan Kent Ormanı çıkışında otomobili kurşun yağmuruna tutan 9 polis tespit edildi. Savcılık, incelenmek üzere polislerin silahlarına el koydu. Şüpheli polislerin ifadesi önümüzdeki günlerde alınacak.

CENAZE SONRASI SERT MÜDAHALE
Gazi Cemevi’inde Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul için düzenlenen tören sonrası tabutlar yaklaşık bin kişinin omuzlarında taşındı. Cenazeler Tokat’a gönderilmek üzere bekleyen cenaze araçlarına konuldu. Daha sonra törene katılan grup üyeleri cenaze aracının arkasından hükümet aleyhinde slogan atarak bir süre daha yürüdü. Bu sırada polis ekipleri grubun dağılması yönünde anons yaptı. Grup yürümeye devam edince polis ekipleri gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. 

SİLAHLI DOĞRULTUNCA PANİKLEDİM
Ayakta durmakta ve konuşmakta güçlük çeken Demirhan Erkul “Yüzleri maskeli polisler yolda bekliyordu. ‘Dur’ işareti yapınca yavaşlayarak durdum. Camları açtım. Polis elindeki silahı bana doğrultarak ‘Neden durmuyorsun?’ dedi ve küfür etti. Ben de panikleyerek gaza bastım. Kenarda bekleyen polis aracı üzerime sürdü. O sırada silah sıkmaya başladılar zaten. Ben arkadaşları hastaneye getirdim” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!