Çocukların art arda ölümü korku yarattı

Güncelleme Tarihi:

Çocukların art arda ölümü korku yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 20:26

MERSİN'de, aynı mahallede oturan 2 çocuğun 2 gün arayla hastalanarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mersin'deki çocuk ölümleri mahallede korku yarattı

Güneş Mahallesi'nde oturan 4 yaşındaki Bora Mustafa Demir, 9 Kasım Pazar günü yüksek ateşlenme ateşlenme ve vücudunda oluşan lekelenme şikayetiyle ailesi tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Muayene edilerek kan tahlili yapılan Demir, taburcu edildi ve birkaç saat sonra yeniden aynı rahatsızlıklar gözükünce bu kez götürüldüğü Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti.

Bu olayın ardından bugün sabah benzer şikayetlerden rahatsızlık duyan ve Bora Mustafa Demir'in oturduğu sokaktan iki sokak daha yukarıdaki sokakta oturan 2 yaşındaki Can Ulaş da ailesi tarafından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Yaklaşık 2 saat süren müdahaleye rağmen küçük çocuk yaşamını kaybetti.

‘SON İSTEDİĞİNİ ALAMADIM’

Bora'nın, 5 çocuğundan biri olduğunu belirten babası Mustafa Demir, oğlunun hastaneye götürdükten sadece 2 saat sonra kurtarılamayarak öldüğünü söyledi. Oturdukları Güneş Mahallesi'nde, çöplerin zamanında toplanmadığını ileri süren baba Demir, “Bu benim iddiam, ama çocuğumun ölümünün, çevrede hijyen kurallarına uyulmamasından kaynaklandığına inanıyorum ben. Oğlumu hastaneye götürürken ‘Canının istediği bir şey var mı?’ diye sorduğumda, benden balon ve şeker istedi. Telaşla unuttuğum isteklerinin oğlumun son isteği olacağını hiç bilemezdim” diyerek bir süre gözyaşı döktü.

Demir'in dayısı Murat Çiftçi ise, kendilerine gerekli ilginin gösterilmediğini öne sürdü. Çiftçi, bir kaç kez gerek hastaneye gerek ise sağlık ocağına gitmesine karşın, doğru ve aydınlatıcı bilgiye sahip olamadıklarını söyledi.

‘4 YIL SONRA DÜNYAYA GELDİ’

Can Ulaş'ın babası İdris Ulaş ise 6 yıl önce Birgül Ulaş ile evlendiğini, eşiyle 4 yıl boyunca çocuk sahibi olamadıklarını anlattı. Tedavilerin ardından dünyaya gelen bebeklerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ulaş, “Can benim tek çocuğumdu. Daha 2 yaşındayken yaşadığı bir ateşlenme sonucu oğlumu kaybettim. Nereye başvurabileceğimi bilemiyorum. Yetkililer bize yardım etsin. En azından başka anaların gözü yaşlı kalmasın” dedi.

‘YÜKSEK ATEŞ ŞİKAYETİYLE GELDİLER’

2 çocuğun ardı ardına ölmesi üzerine İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik olayla ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Ölen çocuklarda yüksek ateş görüldüğünü belirten Kemik, “Üşütmeye bağlı olarak yaşanan ani çocuk ölümlerinin üzerinde duruluyor. Çocukların kesin ölüm nedeni alınan kan örneklerinin yapılacak tahlillerin sonucunda ortaya çıkacak.

Ancak ciddi bir hastalık veya salgın bir hastalık görünmüyor. Telaş edecek bir durum yok. Her 2 çocuğun da hastanede bulunduğu yerler tedbir amacıyla dezenfekte edildi" diye konuştu. Kemik, mahalle sakinlerine de sağlık ekiplerinin çocuklarında yüksek ateş görülmesi halinde hastaneye müracaat etmelerinin bildirildiğini de kaydetti.

Mersin Kadın ve Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Toktaş, hastanelerinde 2 çocuk ölümü vakası yaşandığını, durumu Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ve anında o bölgelere gidilip gerekli taramalar yapıldığını, başka ciddi bir vakaya rastlanmadığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!