Çocuklardan kısa film festivali

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan kısa film festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 14:17

İstanbul Çengelköy İlkokulu öğrencileri bir araya geldi, kendi kısa filmlerini çekti. Birinci Çengelköy Badem Çocuk Sinemacıları Festivali kapsamında seyirci ile buluşan kısa filmler büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Birinci Çengelköy Badem Çocuk Sinemacıları festivali, Türkiye’de ilk defa Çengelköy İlkokulu Müdürü Aliyaşar Düzcü, oyuncu Emre Turanlı ve yönetmen İsmail Gök tarafından hazırlanıp seyirci ile buluştu. İlkokul 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı filmlerde arkadaşlık, dostluk, doğa, hayvan hakları, teknolojinin insanları esir alması, Türkçenin korunması gibi konular işlendi.

Çocuklardan kısa film festivali

3 AYLIK EĞİTİMİN SONUNDA KISA FİLM ÇEKTİLER

Çengelköy İlkokulu öğrencileri üç ay boyunca sinema eğitimi aldı. Temel oyunculuk, kamera önü oyunculuğu, kamera kullanımı, kurgu, senaryo, reji gibi konularda eğitim alan öğrenciler, eğitim sonunda her şeyi kendilerinin hazırladığı kısa filmleri çektiler ve kurguladılar. Çengelköy İlkokulu 3/B, 3/A, 3/D sınıf öğrencilerinin hazırladığı film gösterimi sonunda en iyi yönetmen, oyuncu, senaryo vs. gibi ödüllerin sahiplerini bulması tamamlandı. 

Haberin Devamı

Çocuklardan kısa film festivali

EN İYİ FİLMLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Festival kapsamında geceye damgasını vuran filmler ödüllendirildi. Çocuklara ödüllerini, Hürriyet Çocuk Kulübü yöneticisi ve Hürriyet Yazarı Ömür Kurt, Köstebekgiller dizisinin yapımcısı Arzu Oduncu İmamoğlu, Köstebekgiller disisinin oyuncuları Asena Keskinci ve Yiğit Ege Yazar, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fedai Çıray ve Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumhur verdi. Üsküdar ilçesi okul müdürleri ve öğretmenlerinin de katılımı ile gerçekleşen festival, şarkıcı Yekta’nın konseri ile sona erdi.

Çocuklardan kısa film festivali

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!