Çocuklardan Kılıçdaroğlu’na soru: Karanlıktan korkmuyor musun?

Güncelleme Tarihi:

Çocuklardan Kılıçdaroğlu’na soru: Karanlıktan korkmuyor musun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 07:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle parti genel merkezinde çocuklarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Anıtkabir’deki resmi törenin ardından genel merkeze gelen Kılıçdaroğlu’nu 2.5 yaşındaki Doğa karşıladı. Makam odasında çocuklarla sohbet eden Kılıçdaroğlu’na çocuk hakları ile ilgili yönetilen soruya CHP Lideri şu cevabı verdi: “Çocukların özgürce yaşayabilmeleri, sağlıklı beslenebilmeleri, karanlıkta kalmamaları, bütün ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Çocukların iyi bir eğitim alması, özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere devletin eğitim yardımı yapması, okulların güzel olması, öğretmenlerin iyi olması, çocukların iyi okullarda eğitim almaları önemli. Tabii oyun oynama hakkınız var.”

Çocuklardan Kılıçdaroğlu’na soru: Karanlıktan korkmuyor musun

Haberin Devamı

ELEKTRİK BİR HAKTIR

Bir çocuğun, “Karanlıktan korkuyor musunuz?” sorusu üzerine karanlıktan korkmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Neden elektriğiniz kesildi?” sorusuna karşılık da “Türkiye’de 2021 yılında yaklaşık 4 milyon abonenin elektriği kesildi. Elektrik kesilirse çocuklar derslerini çalışamaz, akşam televizyon izleyemezler, buzdolabı çalışmaz, dolayısıyla 4 milyon abonenin sözcüsü olmak, onların yaşadığı dramı geniş kitlelere aktarmak için benim de elektriğim kesildi. Elektrik bir haktır aslında, herkesin elektriğinin olması lazım. Bu hak eğer birilerinin elinden alınıyorsa, onu dillendirmek lazım” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.
Kılıçdaroğlu dün Selvi Kılıçdaroğlu ile Keçiören’de 4 aydır evlerinin elektriği kesik olan, 3 çocuklu bir aileyi de ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretle ilgili, “Beni duygulandıran, gerçekten derinden üzen anlar oldu. Bu milletin bir parça vicdanı varsa, elektriği kesilen 4 milyon abonenin hangi şartlarda yaşadığını bilmesi lazım” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!