Çocuklara kalp taraması

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara kalp taraması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜRK Kalp Vakfı, Vakıflar Haftası nedeniyle İstanbul'daki ilköğretim okullarında damar ve kalp sağlığı tarama ve kontrolleri başlattı.

Avcılar'daki deprem bölgesinde başlatılan kalp taraması sırasında yaklaşık 15 bin öğrencinin tarama ve kontrolden geçirilmesi planlandı. Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırımakın'ın gözetiminde gerçekleşen taramaların ilki önceki gün, Avcılar Ragıp Gümüş Pala İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Yıldırımakın, dünyanın en önde gelen hastalıklarının başında kalp ve damar hastalıklarının geldiğini belirterek ‘‘Türkiye de en riskli ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle sık sık kontrol yaptırmak zorundayız. Bu hastalığın en büyük etkenlerinden birisi de strestir.

Deprem de hepimizde stres yarattığı için deprem bölgelerinin daha sıkı kontrol edilmesi gerekir’’ dedi. Çalışmalar, gün boyu sürdü ve Ragıp Gümüşpala İlköğretim Okulu'nda 800 öğrenci kontrolden geçirildi.

Vakfın önümüzdeki günlerde Yeşilova, Mustafa Kemal Paşa, Fuat Soylu, Veliefendi, Doğu Sanayi ve Halil Rıfat Paşa ilköğretim okullarında, taramaların sürdürüleceği ve bu taramaların yaz tatiline kadar devam edeceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!