Çocuklar İçin Evet

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar İçin Evet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 14:58

37 Sivil Toplum Kuruluşu´nun oluşturduğu Türkiye Çocuk Hakları Koalisyonu´nun 23 Nisan 2001´de başlattığı ´Çocuklar İçin Evet Diyorum Kampanyası´nda 25 bin imza toplandı. Çocuklar ve yetişkinler, kampanya için hazırlanan ´Bireysel Katılım Sözleşmesi´ni imzalamayı sürdürüyorlar.

Türkiye Çocuk Hakları Koalisyonu, 2001-2010 arasında oluşturulacak çocuk stratejilerine çok yönlü katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu nedenle Türkiye´nin ve dünyanın çocuk gündemine yönelik etkinlikler düzenlenecek.
Haberin Devamı

19-21 Eylül 2001 tarihlerinde New YorK´ta gerçekleşecek yeni bin yılın ilk BM Özel Çocuk Oturumu´nda Türkiye´yi Türkiye Çocuk Hakları Koalisyonu temsil edecek.

´Çocuklar İçin Evet Diyoruk Kampanyası´, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF´in koordinasyonu ile bütün dünyada başlatıldı. Kampanya ile bireylerin, hükümet kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve toplumsal bütün öznelerin etkin katılımı, işbirliği ve sorumluluk üstlenmesi için çalışmalara öncülük edilecek.

KAMPANYAYA KATILIM

Türkiye Çocuk Hakları Koalisyonu, BM Özel Çocuk Oturumu´nda çocuk ve yetişkinlerin imzalarını götürecek Özel Çocuk Oturumu´na Türkiye´yi temsil edecek çocuk ve yetişkin temsilcilerin götüreceği imzalar, koalisyonu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde toplanıyor.

Haberin Devamı

İmzalar evlerde, koalisyona üye sivil toplum kuruluşlarının merkezlerinde, özel sektör kuruluşlarında, tiyatro, sinema, konser etkinliklerinde, eğitim, sağlık, spor kurumlarında, tatil beldelerinde, köylerde toplanıyor. Çocuk Hakları Sözleşmesi tanıtılıyor ve Bireysel Katılım Sözleşmesi´nin dağıtımı sağlanıyor.

Ağustos ayında Türkiye genelinde radyo, televizyon, gazete ve dergilerde ´Çocuklar İçin Evet Diyorum Kampanyası´nın duyuruları yer alacak. Çocuk dostu radyo, televizyon, gazete ve dergilerde her yaştan çocuk ve yetişkine Çocuk Hakları Sözleşmesi´nin tanıtımı yapılacak, çocuk sorunlarının aşılmasında nasıl katılımcı olunacaığına yönelik duyurulara yer verilecek.

KATILIM İÇİN İLKELER

Kampanyaya katılım ilkeleri, çocuklarla ilgili yapılacak her şeyi onlarla birlikte yaparak, çocuklara yatırım yapmaları özendirmeyi amaçlıyor. İlkeler şöyle:

Farkında olun:Her çocuğun vazgeçilmez hakları olduğun bilin ve kavrayın. Toplumlar ve uluslar ancak bu haklar gerçekleştiği zaman başarılı olabilirler.

Daha çok öğrenin: Çocukların yoksulluk, ihmal, ayrımcılık, çocuk işçiliği ve istismardan, hayati tehdit oluşturan hastalıklardan, çevre faktörlerinden ve gelişmeyi engelleyen diğer zorluklardan nasıl etkinlendiklerini öğrenin. Çok şaşıracaksınız, tepkinizi diğerleriyle de paylaşın.

Haberin Devamı

Sorumluluk alın: Çocukların sorumluğunun sadece onları büyüten anne babalarda ve bakıcılarda ya da onlarla çalışan profesyonellerde ya da boyunduruğuu altında yaşadıkları hükümetlerde olmadığını anlayın.

Sesinizi duyurun: Hükümet liderlerinin çocuklar için neleri yapmaya söz verdiklerini daha dikkatle dinleyin. Hükümetleri eylemleri ya da eylemsizlikleri için sorumlu tutmak üzere her türlü fırsatı değerlendirin.

Harekete geçin: Küresel Hareket´in projeleri ve aktivitelerini desteklemek için fırsatları değerlendirin. Her birey bu farklılık yaratır. Başlangıcı siz yapın.

Gönüllü Olun: Uluslararası bir çocuk hakları kampanyasına katılın. Yerel bir faaliyet grubu oluşturun. Çevrenizdeki çocuklar ve ailelerle çalışın.

Haberin Devamı

NASIL KATILABİLİRSİNİZ

Türkiye Çocuk Hakları Koalisyonu tarafından düzenlenen ´Çocuklar İçin Evet Diyorum´ Kampanyası´na e-mail ve posta yolu ile de katılmak mümkün. Koalisyonun Ağıustos ayı başında hizmete girecek web sitesinde (www.tocev.org. tr) geniş bilgiyi edinebilirsiniz.

Kamyanyaya internet yoluyla www.bebek.com adresinden hemen katılabilirsiniz. Posta yolu ile şu adrese ulaşabilirsiniz.

Çocuklar İçin Evet Diyorum Kampanyası

Zafer Sok. No:17 Nişantaşı/İstanbul

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!