Çocuk istismarı tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarı tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2001 12:24

Haberin Devamı

Çocuk İstismarını ve İhmalinin Önlenmesi Konferansı 24-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Türkiye Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği ve Düzenleme Komitesi Başkanı Esin Konanç yaptığı açıklamada, İstanbul'da yapılacak konferansın ana konusunun "Avrupa Çocukları Koruma Politikalarının ve Uygulamalarının Geliştirilmesi" olduğunu belirtti.

Çocukların fiziksel, cinsel ve duygusal istismarlarının önlenmesi ve istismar edilen çocuklara götürülen hizmetlerin ayrıntılarıyla tartışılacağını bildiren Konanç, "çocukların ekonomik sömürüsü", "çocuk pornografisi", "sevap ve çocuk", "doğal afetler ve çocuk", "medya ve cocuk" gibi konuların da ele alınacağını söyledi.

Esin Konanç, konferansa 6 kıtadan, 57 ülkenin bilim adamlarının katılacağını belirtirken, Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) ve UNİCEF'in desteklediği konferansa  katılacaklar arasında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi üyesi Judith Karp ve WHO Avrupa Sorumlusu Vivianna Mangiaterra'nın da bulunacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyetleri'nden ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılar için 24 Ağustos'ta saat 9.00-16.00 saatleri arasında, bir bilgilendirme programı düzenlenecek. Programa çocuk mahkemeleri yargıç ve uzmanları, SHÇEK; Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı uzmanları ve basın mensupları da katılacak.

27 Ağustos tarihine kadar sürecek konferansta, Türk uzmanları için yapılacak olan bilgilendirme toplantısında, medyanın çocuk istismarını önleme konusundaki rolü de  ayrıntılı biçimde incelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!