Çocuğum hangi okula gidecek? E Okul adrese göre ilkokul kayıt sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Çocuğum hangi okula gidecek E Okul adrese göre ilkokul kayıt sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 14:28

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Yeni eğitim öğretim takvimine doğru geri sayıma geçilmesiyle birlikte çocuklarının kaydını yaptırmak isteyen ebeveynler, çocuklarını hangi okullara gönderebileceklerini merak ediyorlar. İşte, E Okul adrese göre ilkokul kayıt sorgulama ekranı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Yeni okul kayıt dönemine kısa bir süre kalması nedeniyle ebeveynler, çocuklarını hangi okullara gönderebileceklerini merak ediyorlar. Devlet okullarında eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan E-Okul sistemi ile birlikte öğrencilerin hangi okula gidebilecekleri öğrenilebiliyor. Çocuğunuzun okula başlama yaşını sorgulamak için MEB’in “https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx” adresini kullanabilirsiniz.

İLKOKUL VE ORTAOKULA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERİN E-KAYIT İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

MEB, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarının, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldığını bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere 'ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul' tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. e-Kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmaları gerektiği hakkında bilgi verildi. Milli Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-Devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında bu yıl ilk defa e-Kayıt sonuçları e-Devlet kapısı üzerinden de yayımlanacak."

Açıklamada, velilerin, e-Devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebileceği de kaydedildi.

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına tıklayın. 

Daha sonrasında öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!