Çocuğa bomba

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa bomba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'lı kadın terörist, Van Orduevi önünde askeri bir araca intihar saldırısı düzenledi. Okula gitmekte olan 13 yaşında bir çocuk öldü, terörist parçalanarak can verdi. 14'ü asker, 22 kişi yaralandı.

Van Orduevi önündeki askeri araca dün sabah intihar saldırısı düzenleyen PKK'lı kadın terörist parçalanırken, 1 öğrenci yaşamını yitirdi, 14'ü asker 22 kişi yaralandı.

Ortalığı cehenneme çeviren korkunç patlama, Vali Konağı'na 200 metre uzaklıktaki Orduevi önünde dün sabah saat 07.30'da meydana geldi. Askeri lojmanlardan aldığı subay ve astsubaylar ile diğer personeli görev yerlerine götüren Er Rasim Bahar yönetimindeki askeri servis midibüsü, Orduevi önünde durdu. Burada midibüsten bazı personel inmeye, bazı personel de binmeye hazırlanırken, ara sokaktan caddeye cıkan 20-25 yaşlarındaki bir kadın terörist, hızla aracın yanına yaklaştı. Spor giyimli olan ve şüphe uyandırmayan canlı bomba, araca 3-4 metre kala, askeri servisin güvenliğini sağlayan inzibat aracının geldiğini görünce paniğe kapıldı ve önceden beline sardığı bombalardan birinin pimini çekti.

Korkunç patlamayla birlikte ortalık cehenneme döndü. Orduevi, Vali Konağı ve çevredeki binaların camlarının kırıldığı patlamada, askeri midibüs hurdaya döndü. Barut kukusu ve kesif dumanın dağılmasıyla birlikte, Orduevi'ndeki askerler yaralıların yardımına koştu. İntihar saldırısını gerçekleştiren kadın teröristin parçalandığı patlamada, 14'ü asker, 23 kişi yaralandı. Öğrenim gördüğü Cumhuriyet Lisesi'ne giderken tesadüfen olay yerinden geçen 13 yaşındaki Osman Akbaş ise hastaneye kaldırılırken öldü.

Patlama sesiyle uyanan ve hemen olay yerine giden Van Valisi Abdülkadir Sarı, teröristin kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ‘‘Patlama sırasında askeri personelin araçtan henüz inmemiş olması büyük bir faciayı önledi’’ dedi. Olay yerinde inceleme yapan uzmanlar, bombanın parça tesirli olduğunu belirledi.

YARALILAR

Yetkililerin, sağlık durumlarının iyiye gittiğini söylediği 22 yaralının kimliği şöyle:

Asteğmenler Tercan Öztürk, Cem Arıcıoğlu, Numan Deniz, astsubaylar Ahmet Yalçınoğlu, Murat Kiraz, Ünal Aslan ve Nadir Karacabey, uzman çavuşlar İbrahim Akkoç, Mithat Yıldız, Adnan Oğuz, İbrahim Atmaca ve İbrahim Özbek, erler Hakan Kaya, Rasim Bahar, sivil personel Ahmet Çınar, Tuncay Oyma, Nejat Taner ve Aydın Alkaç, öğretmen Cumali Yıldırım, öğrenciler Nurhan Taşkıran, İbrahim Çermik ve Sibel Aydemir.

Teröristten geriye kalan

PKK'lı teröristin intihar saldırısından geriye bunlar kaldı: Kendi bacağı... Hurdaya dönen bir midübüs... Hastaneye kaldırılan yaralılar... Ve o çocuk; Osman Akbaş... Cumhuriyet Lisesi Orta Bölümü'nün 2'nci sınıfındaydı. Merkeze bağlı Kırmalı Köyü'ndeki evinden, okula gitmek üzere çıkmıştı. 13 yaşındaydı...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!