CNN Türk Eylül'de yayında

Güncelleme Tarihi:

CNN Türk Eylülde yayında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

CNN ve Doğan Medya Grubu, televizyon yayıncılığı alanında ortak girişimde bulunmak için anlaşmaya vardı.

Doğan Medya Grubu ve CNN’den yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük yayın kuruluşu olan Amerikan Time Warner şirketine ait bulunan CNN, İspanya'dan sonra ilk büyük dış yatırımını Türkiye'de Doğan Medya Grubu ile ortaklık halinde yapıyor.

Merkezi Atlanta'da bulunan CNN'in İspanyollarla ortak olarak kurduğu ‘CNN+’ (CNN Plus) adlı haber kanalı Ocak 1999'dan itibaren Madrit'den İspanyolca olarak yayın üretim faaliyetinde bulunuyor.

CNN ve Doğan Medya Grubu'nun Londra'da imzaladığı anlaşma, İstanbul'da CNN TÜRK adıyla televizyonculuk alanında haber ve program üretimi yapmak üzere ortak yatırım gerçekleştirilmesini öngörüyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'de uluslararası medya ile Joint Venture olarak kurulan ilk medya şirketi olan CNN TÜRK, böylece Türkiye'de bir ilki oluşturuyor.

İspanya'da faaliyet gösteren ‘CNN +’, İspanya ile birlikte, İspanyolca konuşulan ülkelere, özellikle Latin Amerika'ya dönük olarak faaliyet gösterirken, İstanbul'da kurulacak ve Türkçe yayın materyali üretecek olan CNN TÜRK de Türkiye ile birlikte Türçe konuşulan bütün coğrafyaya, özellikle Kafkasya ve Orta Asya'ya dönük haber ve program üretimini amaçlıyor.

YAYIN EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Faaliyetine Eylül ayında başlaması öngörülen CNN TÜRK'ün kurulmasına ilişkin anlaşmayı Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve DoğanMedya Grubu Başkan Yardımcısı ErtuğrulÖzkök ile Turner Broadcasting International Başkanı Philip Kent imzaladı.

İmza töreninde konuşan Philip Kent şunları söyledi:

‘‘CNN'in ve Doğan Medya Grubu'nun haber ve yayın kaynaklarının birleştirilmesi, CNN TÜRK'ü, kısa sürede Türk insanı için en güvenilir haber ve enformasyon kaynaklarından biri haline getirecektir. CNN TÜRK, diğer bir yönüyle CNN için bölgeselleşmeye dönük atılımlarında stratejik öneme sahip pazarlarda, yerel dille faaliyet gösteren CNN etiketli haber servisleriyle desteklenen yeni bir adım teşkil edecektir.’’

Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da şunları söyledi: ‘‘Doğan Grubu Türkiye sınırlarının dışına, uluslararası pazarlara çıkacak kapasiteye sahiptir. Uluslararası bir medya lideri olan CNN ile milli bir medya lideri olan grubumuzun haber ve program üretimi için yaptıkları bu işbirliği ve yatırımı son derece önemsiyoruz.

Yeni bir bin yıla girerken, uluslararası standartlarla yerel standartları birleştiriyoruz. Bu yatırım sadece ekonomik ve profesyonel değil çok daha geniş bir ufka sahiptir. Çünkü medya sosyal gelişmelerde hayati bir rol oynamaktadır. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak faaliyet göstereceğiz. Ortak yatırımımız olan CNN TÜRK Türkiye'nin dışa açılması, evrensel değerlerin gelişmesi ve Türkiye hakkında dünyaya objektif haber ve bilgiler iletilmesi bakımından da ülkemize büyük yararlar sağlayacaktır.’’

YARIM SAATTE BİR HABER

Anlaşmaya göre CNN TÜRK'ün haber ve programları İstanbul'daki merkezde, Türk gazetecileri tarafından yazılıp yönetilecek ve sunulacak. Her yarım saatte bir verilecek bültenlerde, ulusal ve uluslararası haberlerle, hava durumunun yanı sıra CNN'in en büyük özelliği olan son dakika haberlerine de yer verilecek. Programlarda ulusal düzeydeki mali piyasalar, spor, kültür, sağlık, eğlence ve gezi haberlerine olduğu gibi gündemdeki kişilerle söyleşilere de özel bir ağırlık verilecek. CNN TÜRK adlı haber ve program üretim şirketi, Doğan Medya Grubu'nun Türkiye içindeki ve dünyadaki bütün haber kaynaklarından istifade ederek haber ve program üreteceği gibi, CNN kaynaklarından da öncelikle yararlanma hakkına sahip olacaktır.

CNN TÜRK,

Türkiye'nin önemli şehirlerinde bürolar ve stüdyolar oluşturarak yoğun bir milli haber ağı kuracak. CNN'in dünya çapındaki 36 bürosu ve işbirliği yaptığı 750'yi aşkın haber üretim kuruluşundan yararlanacak olmasının da CNN TÜRK'ü habercilikte rakipsiz hale getireceği belirtiliyor. Ayrıca CNN'in Atlanta'daki merkezinde yalnızca CNN TÜRK için görevlendirilmiş gazeteciler bulunacak.

Kablolu yayında lider

CNN'le 1996 yılında birleşen Time Warner Inc. (A.Ş.)'nin bir yan kuruluşu olan Turner Broadcasting System, dünya çapında haber ve eğlence programlarının en büyük üreticisi olduğu gibi, kablolu yayın endüstrisine program üretmekte lider konumunda.

CNN News Group (CNN Haber Grubu) dünyadaki en büyük ve en karlı elektronik habercilik ve ve enformasyon şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor. CNN Haber Grubu aralarında CNN/US'nin de bulunduğu 8 kablolu ve uydu televizyon ağı vasıtasıyla dünya çapında yaklaşık 1 milyar kişiye ulaşıyor.

En güçlü medya holdingi

Medya alanında Türkiye'nin en güvenilir ve güçlü holdingi olan Doğan Medya Grubu ise en büyük özelliği olan yüksek etik standartların yanısıra mali gücü, etkili yönetimi ve yaratıcılığıyla atılımcı ve planlı büyümeyi hedefliyor.

Doğan Medya Grubu, 9 gazete, 62 dergi, 3 yayınevi, yoğun üretim ve baskı yapan tesisleri, en etkili pazarlama, reklam ve ilancılık organizasyonu gibi medya faaliyetlerini bünyesinde topluyor. Grup aynı zamanda internet iletişimi, elektronik medya ve perakende hizmet dallarında da yeni yatırımlar yapmakta.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!