CNN TÜRK ekibine ateş açılmıştı... Canlı yayında dehşet anlarını anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 10:57

CNN TÜRK ekibinden Samet Güner ve Caner Emre Kınacı Lviv'de saldırıya uğramıştı. Dün gece araçlarına ateş açılmıştı. O anları canlı yayında anlatan CNN TÜRK muhabiri Samet Güner "Gerçekten düşündüğümüzde bile içimiz hâlâ ürperiyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Samet Güner, canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Dün akşam Kiev'e giderken, son kontrol noktasından askerlerin geçebilirsiniz demesine rağmen bize açıldı. O anları ekranlarda paylaştık. Gerçekten düşündüğümüzde bile içimiz hâlâ ürperiyor. Şoke olduk ve çözüm üretmeye çalıştık. Oradan kaçtık ama şarapneller yüzünden lastiklerimiz patlamıştı. İşte bizim için kurşunlanmak bir korkuydu ardından ateş hattından çıkamamak başka bir korkuydu. Çünkü ateş edildi, şarapnellerin üzerinden hızla döndük ve gördüğünüz gibi işte tekerlerimiz bu hali aldı.

CNN TÜRK ekibine ateş açılmıştı... Canlı yayında dehşet anlarını anlattılar

Ama sonrasında oradan çıkmamız lazım. 1-2. km ilerlediğimizde sol tarafta ormanın içinde yanan yerleri gördük. Dedik ki bir hava bombardımanı yapılmış ve daha da korktuk. Hızla çıkmak istedik.

Haberin Devamı

"BU LASTİKLE 15-20 KM. GİTTİK"

Biz çıkarken de lastiklerimiz bu hale geldi. Aslında bu sonradan patlağı büyümüş lastiklerden biri. Şimdi şu bagajda asıl patlayan lastiğimiz, 15-20 km gittiğimiz lastiğimiz bu. Görüyorsunuz lastiğimizden geriye hiçbir şey kalmamış durumda. Sadece jant kalmış durumda.

CNN TÜRK ekibine ateş açılmıştı... Canlı yayında dehşet anlarını anlattılar

Hiçbir şey kalmadı. İşte bunun üzerinde gittik. Bunun üzerinde gitmek problem değil. Çünkü orada ateş edilmiş size. Bomba sesleri geliyor, silah seslerini duyuyorsunuz, çatışma vardı. Hava bombardımanı var dedik, sadece kaçmayı düşündük. 

"ARACIMIZA SIĞINDIK, ATEŞ ORTASINDA KALDIK"

Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınla ekrana gelen, sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına, CNNTÜRK muhabiri Samet Güner ile kameraman Caner Emre Kınacı telefon ile bağlandı. Ukrayna’nın Kiev bölgesinde silahlı saldırıya uğrayan ikili, yaşadıkları o zor geceyi programda anlattı.

Samet Güner: “Güvenli bir bölge, rota oluşturduk. Lviv’deydik sonra Kiev’e geçecektik. Kontrol noktaları çok sıkı denetlendiği için biraz geciktik. Askerlere “Hava kararınca başka bir yere geçelim mi?” dedik. Onlarda güvenli olduğunu söylediler. En son kontrol noktasına geldiğimizde bir asker, diğer askerlerin izin vermesine rağmen gidemezsiniz dedi. Sonrasında iki araç daha geldi. Sonra geçişimize izin verdiler. Konvoy olarak yola çıktık.” dedi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK ekibine ateş açılmıştı... Canlı yayında dehşet anlarını anlattılar

Samet Güner, korku dolu o anları ve saldırı anı ile ilgili de ; “Gittiğimiz yerde patlamış tankları görünce telefonumuza kaydettik. Seken mermi seslerini duymaya başladık. Aracımıza sığındık, ateş ortasında kaldık. Mermi seslerinin size geldiğini öğrendiğinizde şok oluyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Kameraman Caner Emre Kınacı ise yaşanan vahim olay ile ilgili; “Lastiğin patlamaması gibi bir imkan yoktu. Her yer şarapnel parçasıydı. Patlak lastikle yirmi kilometre kadar gittik, benzin istasyonunda durduk ve bu şekilde yola devam ettik.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!