Clinton, utanç verici bir insan

Güncelleme Tarihi:

Clinton, utanç verici bir insan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eğer Paula Jones olmasaydı, dünya büyük bir ihtimalle Monica Lewinsky'yi de, Kathleen Willey'i de tanımayacaktı ve Bill Clinton'ı ABD Başkanlığı'ndan azletmek için soruşturma açılması da gündeme gelmeyecekti. Paula Corbin Jones, Arkansas'tan ufak tefek bir kasaba kızı. Tarih yazmak isteyen Amerikan Başkanı'na gerçekten de tarih yazdırıyor ama, Clinton'ın planlarına dahil olmayan bir şekilde. Arkadaşımız Daphne Barak, Paula Jones'u bularak Hürriyet için özel bir röportaj gerçekleştirdi:

Bugünlerde kendini nasıl hissediyorsun?

- İyiyim. Zaten kendimi hiç kötü hissetmedim. Yani bütün bu olaylara yol açan kişi olduğum için... Gerçekten tarih yazan kişi ben miyim? Herkes benimle konuşmak istiyor. Larry King, bir iki hafta önce Steve'i (kocası) arayıp ‘‘Kendinizi haksızlığa uğramış hissetmiyor musunuz?’’ diye sordu. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Yani rahatladınız mı?

- Her şeyden önce şunu söylemeliyim, büyük oğlum Madison okula henüz başladı. Büyük koşuşturmaca içindeyim. Bilirsiniz, sabahları erken kalkıp onu okula gönderiyorum. Sonra 12.30'a kadar nispeten boşum. Diğer oğlum Preston henüz iki yaşında ama, o da hayli zamanımı alıyor. İş bulmak istiyorum. Ancak tek problemim var, bunca yıldır süren soruşturmalardan sonra ne yapabilirim? Bu dava açıldığından beri hiç çalışmadım. Kendime olan güvenimi kaybettim.

KONFERANS VERECEĞİM

Peki ne yapmak istiyorsun?

- Üniversitelerde konferanslar vermek istiyorum. Hikayemi anlatmak için yanıp tutuşuyorum. Ancak avukatlarım engelliyor. Oysa şu yaptıklarımı anlatmayı çok isterdim.

Anladığım kadarıyla bu davayı açarken nelerle karşılaşacağını bilmiyordun.

- Doğru, bilmiyorduk. Ben sadece gerçeği söyledim. Ancak benim doğruyu söylediğimi bilen Başkan Clinton'ın derhal özür dileyeceğini sanıyorduk. Aslında dilemeye niyetliydi, ama, sonradan avukatları işi iyice karıştırdı. Evet, olup biteceklerden hiç haberim yoktu.

HERKES ALAY ETTİ

Ta başlangıcından beri Paula Jones uluslararası bir figür haline geldi. Bütün dünya medyası onun kabarık saçları ve burnuyla alay etti. İşte bu nedenle Paula Jones dış görünümünü dramatik bir şekilde değiştirdi...

- Burnumu kocaman ortaya çıkaran ve dişlerimle alay eden karikatürlerden bıkmıştım. Bu nedenle ön dişlerimi yaptırdım. Sonra burnumu ameliyat ettirdim. Daphne, yeni burnumu görüyor musun!.. Daha sonra da, benim ailemde herkesin gıdısı vardır, onu da operasyonla ortadan kaldırdım. Yağlarımı çektirdim. Şimdi daha iyi görünüyorum. Biliyorsunuz, bir seferinde apartmanın avlusuna çıkmıştım ve paparazzilerin dışarıda, plajda beklediğini bilmiyordum. Avluya çiçeklerimi sulamak için çıkmıştım. Sonra resimlerimi gördüm. Ameliyat nedeniyle şişliklerim vardı. Bütün dünya gördü.

SAVAŞMAYA DEVAM

Şimdi ne olacak Paula?

- Temyize başvurduk. Önümüzdeki kasım ayında duruşmamız var. Her şeyden önce savaşmaya devam edeceğiz veya 1999 ilkbaharına kadar bekleyeceğiz.

Yeterince sabırlı mısın?

- Pek değil. Ama biliyorsun, herkes benim çok zayıf olduğumu düşünüyordu. Gördüğün gibi bu doğru değil. Ben seksi ve güçlü bir kadınım. Ama, insanlar bunu anlamıyor. Bak, benim hakkımda ne yazarlarsa yazsınlar ber yıkılmıyorum. Güçlüyüm, ayaktayım.

Şu detaylı Kenneth Starr raporu hakkında ne düşünüyorsun?

- Neden o kadar ince ayrıntıya girdiğini anladığını zannediyorum. Benim açtığım dava çerçevesindeki yeminli ifadesi sırasında avukatlarım, Monica'yla ilişkisini sorduklarında Başkan Clinton, bunu reddetti. Ona birtakım tanımlamalar sundular, cinsel ilişkinin ne olduğu konusunda. O hâlâ reddediyordu. İşte bu nedenle Starr'ın bütün o grafik detayları da eklemesi gerekiyordu.

BAŞKAN YALANCI

Sen de oradaydın, onun yalan söylediğini mi düşündün?

- Daphne, onunla karşılaştın mı hiç (Başkanı kastediyor). Yeminli ifadesi sırasında davranışlarını ve kullandığı vücut dilini görmeliydin. Öyle utanç vericiydi ki... Eğer ben yalan söylesem orada oturamazdım.

Onunla yüzleşmen çok önemliydi.

- Ah evet, çünkü doğruyu söylüyordum. Doğruyu söylediğimi o da biliyordu. O anı kaçırmak istemezdim elbette.

Benim anlayamadığım, Clinton nasıl oldu da bu kadar hazırlıksız yakalandı. Clinton, senin, Monica Lewinsky ile ilişkisinden haberdar olduğunu biliyordu. Avukatların peşinde olduğunu Monica, Başkan'a söylemişti.

- Güzel soru. Ben ne olduğunu sana söyleyeyim: Neyi ne kadar bildiğimizi bilmiyordu. Ben ayrıca avukatlarına da gerçeği söylemeyeceğini biliyordum.

Benim davam yeni başlıyor

Paula, ufak tefek, açık mavi pantolon takım giymiş. Kocası Steven ile birlikte estetik ameliyatlarını konuşuyoruz. Steven, tüm bu acılı süreçte hep yanında olmuş. Başkan'ın ifadesinin tüm dünyaya yayınlanmasından önceki hafta Paula'nın 32'inci doğum günüydü. Doğum gününü şampanya ve çikolatalı kekle kutladık. Paula ve Steven, şampanya kadehlerini tokuşturdular. Doğum günü, kutlamalarının sadece ikincil bir nedeni olarak görünüyordu.

‘‘Yalancı’’ ve ‘‘süprüntü’’ diye anıldıktan sonra şimdi kendini haklı çıkmış hissediyor musun?

Paula: Nasıl hissedeceğimi bilemiyorum. Halen mesele kapanmış değil...

Başkan Clinton, Monica ve ailesinden özür diledi. Senden de özür dilerse, mesele kapanır mı?

Paula: Başlangıçta isteğimiz buydu. Hepsi buydu...

Steven: Özür ve mahkeme masrafları karşılığında anlaşırdık. Şimdi kendimi onun yüzünden işini kaybetmiş olarak hissediyorum. Bunca yıldan sonra (Davanın geri çevrilmesinin ardından bir havayolu şirketi, Jones'u işten attı)... Şimdi, biz bunu dört buçuk yıldan bu yana yaşıyoruz...

Peki, şimdi neyle yaşıyorsunuz?

Steven: Hisse senetlerimizi satmak zorunda kaldık. Çok zor...

Paula: Paramız bitmek üzere.

Peki, şu pahalı estetik ameliyatını siz mi karşıladınız?

Paula: Kimliği açıklanmayan bir kişi teklifte bulundu. Egzersiz yapmam için beni motive etti. Steven ve ben, her gün jimnastik salonuna gidiyoruz, 60 dakika pedal çeviriyorum. Gördüğün gibi boyum kısa, her şey kollarıma ve kalçalarıma yüklenmiş durumda. Estetik ameliyattan bu yana 1.5 kilogram verdim.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!