Clinton’dan ‘konuşma’ baskısı

Güncelleme Tarihi:

Clinton’dan ‘konuşma’ baskısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aralık 17. Sabaha karşı 02:00-02:30 Başkan, Monica'yı aradı. Clinton'ın kalbi kırılmıştı. Monica'nın ismi, Jones davasındaki tanık listesindeydi. Clinton, tanıklık etmek zorunda olmadığını hatırlattı ve ifade vermesi halinde ne söylemesi gerektiğini aktardı. Monica, Bayan Currie'yi ziyaret için Beyaz Saray'a uğradığını ve etrafta kimse olmadığında Başkan'a mektuplar ilettiği hikayesini anlatacaktı. Clinton, daha sonra, jüri tarafından sorgulandığında 17 Aralık telefon konuşmasını hatırlamadığını belirtti.

SEKS İSTİYORUM

4 Ocak Pazar: Monica, Başkan'ın sekreterini evinden aradı ve Clinton'a hediye iletmek istediğini söyledi. Bayan Currie evine davet etti ve hediye paketi ‘‘ABD Başkanları’’ kitabıyla ‘‘Titanic’’ filminin ilham kaynağı olduğu bir aşk mesajını içeriyordu.

7 Ocak'ta yeminli ifadeyi imzaladı Monica. New York'taki iş görüşmelerinde Beyaz Saray'dan ayrılıp Savunma Bakanlığı'na geçmesini açıklamakta zorluk çekiyordu. O sıkıntılar içinde bir kez daha birlikte olmak için Başkan'a yalvaran bir not yazdı: ‘‘En az bir kez daha seks istiyorum’’ Genç kadın daha sonra telefonda pişman olduğunu itiraf edip, ‘‘Bunları yazmamalıydım o mesajda’’ dedi. Başkan da ifadesinde Lewinsky'yi uygunsuz ve utanç verici mesajları konusunda uyardığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!