Cizre'deki saldırıyla ilgili üç kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Cizredeki saldırıyla ilgili üç kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 11:49

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün gece yoldan geçen bir çocuğun yaşamını yitirdiği ve uzman çavuş Mehmet Çelikel ile eşi ve iki kızının yaralandığı saldırının ardından ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında BDP eski Cizre İlçesi Başkanı Mehmet Tunç ile 3 kişi gözaltına alındı. Saldırı sırasında yoldan geçerken kurşunlara hedef olup yaşamını yitiren 14 yaşındaki Erdal Bağata, bugün toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Cizre'de Garnizon Komutanlığı'nda görev yapan 39 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Çelikel, dün gece  eşi Sema, çocukları Şule ve Ceren'in de içinde bulunduğu 06 DA 127 plakalı özel otomobiliyle seyir halindeyken, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Nur Mahallesi Akaydın Caddesi eski Vergi Dairesi önünde saat 21.00 sıralarında, Çelikel, ailesinin içinde bulunduğu otomobile ateş açıldı. Saldırıda uzman çavuş eşi ve kızları ile yoldan geçen 14 yaşındaki Erdal Bağata yaralandı.

Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ağır yaralanan Erdal Bağata, tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Saldırıda karın ve bacaklarından yaralanan uzman Mehmet Çelikel ile eşi Sema Çelikel, ilk tedavilerinin ardından askeri helikopterle hastaneden alınarak Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne götürüldü. Uzman çavuş ve durumunun ağır olduğu belirtildi. Saldırıda sırt, sol bacağından yaralanan Şule Çelikel, Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülürken, kolunda damar kopukluğu bulunan Ceren Çelikel'in tedavisi ise Cizre Devlet Hastanesi'nde sürdürülüyor.

ESKİ BDP İLÇE BAŞKANI GÖZALTINDA

Şırnak Valiliği, olay yerinde yapılan incelemede 27 adet Kalaşnikof tüfek kovanı ile aynı silaha ait 10 adet dolu fişek bulunduğunu açıkladı.

Saldırının ardından Cizre'de polis kaçan saldırganı yakalamak için dün gece başlattığı operasyonları aralıksız sürdürüyor. Operasyon kapsamında BDP'nin eski Cizre İlçe Başkanı Mehmet Tunç, Özgür Halk Derneği üyesi olduğu belirtilen Fırat Kızıl ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Saldırıda yoldan geçerken yaşamnı yitiren Erdal Bağata'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bağata'nın bir fırında çalıştığı ve 3 gün önce işinden ayrıldığı belirtildi. Bağata, için Nur Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Çadırda ağıtlar yakılırken, Bağata, bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!