Çıt çıt yazıyorsunuz biraz utanın

Güncelleme Tarihi:

Çıt çıt yazıyorsunuz biraz utanın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 00:56

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığı’nın suç duyurusu için gerekçe gösterdiği “Milli orduya kumpas kuruldu” sözlerinin sahibi Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ı ve Twitter hesabından 2 bin kişilik fişlemeden bahseden Burhan Kuzu’yu sert sözlerle eleştirdi. Başbakanlık muhabirleriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Arınç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Hastalık halİne geldİ
“Bİr arkadaş makale yazıyor içinde ‘kumpas’ diyor. Bir başkası çıkıyor 2 bin kişilik liste var diyor. Yani benim bir Twitter hesabım var ama danışmanım ilgileniyor. Biz Twitter hesabında kimseyi rencide edelim, flaş bir şeyler yazalım, bu ‘trend topic’ olsun yaklaşımı içinde değiliz. Ciddi şeyler yazmaya çalışıyoruz. Bu ciddi bir hastalık haline geldi. Bazı bakan arkadaşlarımız bile ‘çıt çıt çıt çıt’ sabahtan akşama kadar uğraşıyorlar. Bu iş değil Allah aşkına. Bu işten vazgeçsinler. Başta bakanlar olmak üzere danışmanlara da sesleniyorum. Yaptıklarınızdan vazgeçin. Biraz utanın. İnsanların nefretlerini daha çok azdırmayın. Yapmayın böyle şeyler. Bunların hiç kimseye faydası yok. Bu sorumsuzluktur. Bir bürokratın böyle siyasi konularda herhangi bir şey yazmasını doğru bulmuyoruz. Tweet dünyasında hayırlı bir iş yapıldığını ben görmedim.
ELİNİN KÖRÜ OLDU
İkincisi, danışman sıfatını taşıyan insanlar sabahtan akşama kadar ‘pıt pıt pıt pıt’ şu kadar tweet attım şu kadar retweet oldu, bilmem ne oldu, elinin körü oldu. Bunlar iş değil. Bunlar yazılıp çizilince de haklısınız Türkiye de başlıyor. Nerede 2 bin kişilik liste, kim yapmış? Fişlemeler ahlaksızlıktır diyen bir insan, hükümetin bir üyesi bu konu karşısında ne diyecek, ne diyebilir? Böyle bir şeyin olması mümkün mü? ‘Bir gazetede böyle bir başlık gördüm de. Ben de onu paylaşmış oldum.’ Paylaşma.
GÖREVİ DEVAM ETTİREMEZ
Arkadaşlar bunların hiçbirisi doğru şeyler değil. ‘Bir kumpas kuruldu’ sözü kendi ifadesidir. Ona sormamız lazım, sen neden böyle yazı yazdın? Yani bu kişinin, sizin tabirinizle böyle bir kişinin başdanışman olması... Hem milletvekili olup hem de hâlâ Başbakanlık’ta başdanışmanlığını devam ettiremez. Bu sıfatı üstünde kaldı arkadaşın. Onun için de yazdıklarına şüphesiz daha çok dikkat ediliyor. O zaman sen dikkat edilen, sözü ve yazıları takip edilen bir insansan, bu yazıdaki maksadını gayet güzel bir şekilde açıkla. ‘Açıkladım’ diyor. Bu tatmin edici mi değil mi buna siz karar vereceksiniz.
KİM HAKSIZ DİYEBİLİR?
Ama bu sözün karşısında madem Genelkurmay Başkanımız devlet içinde görevini kötüye kullanan birtakım çevreler olduğundan bahsediyor, ‘Bu çevreler suç uydurmuş olabilir mi, delil uydurmuş olabilir mi, yargılanan benim meslek mensuplarımla ilgili alınan kararlarda bir hata olabilir mi?’ diye bugün bir endişe içinde. Bu endişeye kim haksız diyebilir? Yapılan müracaatı bununla bağdaştırıyorum. Ben bu sözün bundan daha fazla yayılıp bundan daha fazla başka yerlerde istismar edilebileceğinin endişesi içindeyim. Ama kumpas nedir, kim, kime karşı kurmuştur, benim hiçbir bilgim yok.
BAŞKA HİLELER ÇIKABİLİR
Hükümetimizi ve Sayın Başbakanımızı yıpratmaya yönelik girişimler olduğu kesin. Bunu kısmen doğal karşılamak lazım. Muhalefet legal yollardan yıpratmak isteyebilir. Ama muhalefeti yetersiz görenlerin anti-legal yollardan harekete geçtiklerini görüyoruz. Eskiden bunlar olsaydı hükümet falan kalmazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. İlk defa halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman belli ölçülerde engellemelerle karşılaşır, tartışmalar yoğunlaşır, hatta hiç akla gelmeyen hileler ortaya çıkabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde başka hesaplar, planlar gündeme gelebilir.

Af gündemimizde yok

Haberin Devamı

Arınç’ın diğer değerlendirmeleri şöyle:
Bir genel af veya bir af beklentisi içerisinde hiç kimse olmasın.
Başbakan eleştirdi. Ben de eleştirdim ama bu, yarın HSYK’yı değiştireceğiz, Anayasa’yı değiştireceğiz veya kanun çıkaracağımız anlamına gelmez.
(Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi) Bazı şartlar yerine geldiğinde yargılamanın iadesi mümkün olabilir.

Çıt çıt da çıt çıt

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medyada yazdıklarıyla tartışmalar yaratan siyasileri “İnsanlar çıt çıt çıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin körü oldu” sözleriyle eleştirdi. Arınç’ın bu eleştirisinin ardından AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Twitter’da ‘çıt çıt’lı şu mesajı paylaştı:
“çıt çıt çıt çıt
çıt çıt da çıt çıt
çıtı çıtı çıt çıt”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!