Çirkin tahrik

Güncelleme Tarihi:

Çirkin tahrik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tüm dünyanının yaraları sarmak için seferber olduğu deprem sonrası, irticacılar, Türk Ordusu'nu karalama kampanyası başlattı. Çeşitli camilerdeki cuma hutbelerinde yıkılan askeri lojmanlar ‘‘fuhuş yuvası’’ olarak nitelendi.

17 Ağustos Salı günü binlerce insanın ölümüne yol açıp, dünyayı yasa boğan deprem, irticai kesim tarafında siyasi rant aracı yapılmaya çalışılıyor. Küçük tirajlı aşırı dinci yayın organlarının ardından, bazı camilerde de deprem ipe sapa gelmez yalanlarla saptırılarak laik-demokratik sistem aleyhine kullanılmaya çalışılıyor.

Camiler dahil onbinlerce binanın çökmesine neden olan deprem sonrası irticai kesim destekçileri, Gölcük'te çöken Donanma Komutanlığı'na halkın dikkatini çekmeye çalışarak, ‘iftira ve nefret kampanyası’ başlattı.

Son olarak geçtiğimiz cuma günkü vaazlarda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve 28 Şubat kararları, depremin nedeni olarak gösterilmeye çalışıldı.

YİNE CÜBBELİ AHMET

İstanbul'da Cübbeli Ahmet Efendi olarak bilinen ve irticai faaliyetleri yıllardır önlenmeyen şahsın ve müritlerinin bazı camilerde TSK'yı ve laik-demokratik rejimi ağır dille suçladığı saptandı.

Zeytinburnu 14. Sokak'ta bulunan Ulu Cami'de verilen bir vaazda da Gölcük'teki tesislerde ölen askerlerin şeriata karşı oldukları için Allah tarafından cezalandırıldığı, diğer ölen sivillerin de sorumlusunun askerler olduğu yönünde sözler sarfedildiği belirtildi.

Gericiler, söz konusu vaaz üzerine kendilerine tepki gösteren bir vatandaşı da tartaklayarak, camiden attı.

KARA İFTİRALAR

Kocaeli Büyük Derbent Merkez Camii'ndeki M.B. isimli bir görevlinin de Cuma hutbesinde TSK'ya yönelik olarak, ‘‘Askeri lojmanlarda fuhuş ve zina yapıldığı için bu Allahsızların lojmanları, orduevleri ve misafirhaneleri yerle bir olmuştur. Allah, bu dinsiz ve imansızların cezasını vermiştir’’ diye konuştuğu saptandı.

Geçen cuma günü ayrıca, yurdun birçok yerindeki cuma hutbe ve vaazlarında bu tür ifadelerin kullanıldığı istihbarat raporlarıyla ortaya çıktı.

Hürriyet'e bilgi veren kaynaklar, depremin gerekçesini ilkçağlardaki mantıkla açıklamaya çalışanların, çağdışı düşünce sistemine sahip hainler olduklarını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!