Çinçinli baron bu kez firar etti!

Güncelleme Tarihi:

Çinçinli baron bu kez firar etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 12:50

Adam öldürme, yaralama, kaçırma, uyuşturucu satma, gasp gibi 50 suçtan cezaevinde yatan Arif Ötleş’i, adamları tedavi için götürüldüğü hastaneden kaçırdı...

Haberin Devamı

KOCAELİ F Tipi Cezaevi’nden İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne tedavi için getirilen Arif Ötleş birinci kattaki polikliniğin penceresinden aşağı atladı. Arif Ötleş kendisini bekleyen kişilerle birlikte kaçmaya çalışırken, jandarma ekipleri ile mahkumu kaçıran kişiler arasında çatışma çıktı. Bir jandarma yaralanırken, mahkumu kaçıran kişilerden 3’Ü yakalandı. 2 otomobil ise terk edilmiş olarak bulundu.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde organize suçlardan çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasını çeken Arif Ötleş dün rahatsızlığı gerekçesiyle dün öğle saatlerinde jandarma eşliğinde İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne getirildi. Arif Ötleş birinci kattaki üroloji polikliniğine girerken, pencereden atladı. Ötleş aşağıda kendisini bekleyenlere doğru yönelirken, jandarma uyarıda bulundu. Bu sırada Arif Ötleş’i kaçıran kişiler jandarmaya ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada adı açıklanmayan bir jandarma yaralandı. Ötleş’i kaçıran 2 otomobil ile bir motosiklet İzmit’e doğru yöneldi.

Haberin Devamı

KAÇIRANLARDAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Yaralanan jandarma hastanede tedavi altına alınırken, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, Arif Ötleş’i kaçıranlardan 3 kişi, otomobil ve motosikleti terk edip yürüyerek uzaklaşırken yakalandı, Arif Ötleş ise ortadan kayboldu.

ANKARA'DA EĞLENCE MEKANLARINI HARACA BAĞLIYORDU

Liderliğini Ötleş'in yaptığı çete Ankara'daki eğlence mekânlarını haraca bağlıyor ve uyuşturucu satıyordu. Ötleş'e karşı Ankara Çinçin ve Yenidoğan'da çok sayıda operasyon  düzenlenmişti. Çinçin'de bir evde kalan Ötleş, son operasyonda yakalanmış villasından 1 ton 42 kilogram esrarla ağır makinalı silahlar çıkmıştı. 

MEKANLARA SİLAHLI SALDIRILAR DÜZENLEMİŞLERDİ

Başkentte birçok suçtan aranan Ötleş, Mart 2013 tarihinde adamlarıyla birlikte eğlence mekanlarına ağır makinalı silahlarla saldırı düzenlemişti. Burada bir kişiyi öldürüp 7 kişiyi de yaralayan çeteye yönelik polis geniş kapsamlı soruşturma başlatmıştı. Ötleş, İzmir’den Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanmıştı.

DAHA ÖNCE DE ADAMLARI KAÇIRMAYA KALKMIŞTI

Haberin Devamı

Ötleş o dönem de hastaneden firar etmeye çalışmıştı. 2013'te Hürriyet'te Ötleş'in biber gazlı firar planı şöyle yer almıştı: 

Mart ayından beri cezaevinde olan Ötleş, adamlarıyla kaçma planı yaptı. Cezaevinde tedavi gören Ötleş, yanındaki 5 askerle birlikte cezaevi revirinden Kolej’deki Ahmed Andiçen Onkoloji Hastanesi’ne gönderildi. Ötleş’in 2 adamı hastane içinde takip yaparken, 6 kişi ise dışarda bekledi. İşlemleri tamamlanan Ötleş, hastane girişindeki tuvalete girdiği sırada kaçırma harekatı başladı. Ötleş’in yanındaki askerlere yaklaşan 5 kişi, yakın mesafede sprey biber gazı sıkarken, diğer 3 kişi ise Ötleş’i kaçırmaya çalıştı. Bir anda neye uğradığını şaşıran İl Jandarma Komutanlığı Sincan Cezaevi Taburu’nda görevli askerler, silahlarına mermi sürerek Ötleş’i çembere aldı. Ötleş’in adamlarının silah çekmesi üzerine ise askerler silahlarına mermi sürerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

TUVALETTE SİPER

Askerler çembere aldıkları Ötleşi’i geri geri giderek tuvalette aldı. Bu sırada merkeze de bilgi aktarıldı. Hastanedekilerinin de bağrışmaları üzerine Ötleş’in adamları kaçmaya başladı. Ötleş’in 8 adamı kaçırma planı için dışarda bekletilen araçlara binerek kayıplara karıştı. Olay Merkez Komutanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne de iletildi. Ekiplerin gelmesinin ardından askerler Ötleş’i tuvaletten çıkartarak cezaevi nakil aracına götürdü. Ötleş, daha sonra cezaevine götürüldü. Polis, Ötleş’in adamlarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Ötleş’in adamlarının kaçtığı araçların plakasını da belirleyen polis, birçok yere baskın yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!