Çiller'i koruması da terk etti

Güncelleme Tarihi:

Çilleri koruması da terk etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP ile kurduğu koalisyon yüzünden kendisine çok yakın milletvekillerini, A Takımı'nı ve kadın seçmenlerini kaybeden DYP Lideri Tansu Çiller, kötü bir sürpriz daha yaşadı. 4.5 yıllık Koruma Müdürü Resul Kalkan da, Çiller'i terk etti. Kalkan, geçen hafta Çiller'le görüşerek görevinden ayrılmak istediğini bildirdi. Bu istek karşısında şoka uğrayan Çiller, Kalkan'ın talebini kabul etmek zorunda kaldı. Bunun üzerine Kalkan, Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetinde çalışmak için başvurdu. Kalkan, Hürriyet'in sorusu üzerine, ‘‘Bu, kendi yaşantımı tayin etmek için aldığım kişisel bir karardır’’ dedi.

MÜFETTİŞLİĞE DÖNECEK

Görevden ayrılmasının özel bir nedeni olmadığını öne süren Kalkan, şunları söyledi: ‘‘Artık böyle bir karar almam zorunlu hale gelmişti. Sakin ve rutin bir görev istediğim için ayrıldım. Biliyorsunuz, bu çok yorucu bir görevdi. Asli mesleğimin içinde olmak istiyorum. Ben polis müfettişiyim, bu görevime döneceğim. Tansu Hanım da bu isteğime olumlu yaklaştı. Bu kararı almamda ailevi nedenlerin de etkisi var.’’

Çiller'in 1993'de başbakan olmasından hemen sonra koruma müdürlüğüne getirilen Kalkan, 7 Ekim'deki Manisa gezisinde kaza geçirmişti. Kalkan'ın bir ayağı, DYP'nin seçim otobüsü ‘Ana’nın ön tekerleği altında kalmıştı. Refahyol döneminde Çiller, Kalkan'ı Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne atamak istemiş, ancak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kararnameyi geri çevirmişti. Çiller'in koruma müdürlüğünü, ekipte yer alan deneyimli emniyet amirleri Hayati Yılmaz ve Ufuk Önder dönüşümlü olarak yapacaklar.

Haziran ayında kendisine yıllarca basın danışmanlığı yapan Mehmet Bican'ı da kaybeden Çiller'in yakın çevresinde sadece üç kişi kaldı. Bunlar Çiller'in ‘sır çantaları’ olan Özel Kalem Müdürleri Akın İstanbullu ve Nalan Kozan ile partide ‘Özer Çiller’in adamı' olarak tanınan DYP Basın Müşaviri Faruk Erbil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!