Çiller'e hemşeri şoku

Güncelleme Tarihi:

Çillere hemşeri şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Çiller, memleketi Milas'ı da kaybetme eşiğinde. Çiller'in adını bir caddeye vererek dikkatleri çeken Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek, ilçe yönetimiyle anlaşamıyor. Bu arada, imza toplayan Çiller'in hemşerileri, Tansu Çiller Caddesi'nin adının değiştirilmesini istediler.

Ege'de ‘‘DYP'nin kalesi'' diye bilinen, Çiller'in memleketi Milas da düştü. DYP eski ilçe başkanları Selahattin Görgülü ve Filiz Aydın'la arkadaşları, Demokrat Türkiye Partisi'ne (DTP) katılarak ilçe örgütünü kurdu. İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Gülbaş, Belediye Meclisi üyeleri Kemal Kisirlioğlu, Ömer Beskan ve Ömer Çakıroğlu da DYP'den ayrılarak DTP safına geçti.

Yaprak dökümü süren DYP'de, Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek de zor durumda kaldı. Serçek'e, DTP ve ANAP'tan ‘‘tabanının sesini dinle, bize katıl'' çağrıları gelmeye başladı. Bir süre önce Çiller'in ismini caddeye vererek dikkatleri çeken Serçek ise yol ayrımına geldi.

Bu arada, Milas'taki Tansu Çiller Caddesi adının değiştirilmesi için imza toplanarak, Başkan Ali Doğan Serçek'e verildi. Serçek, ‘‘Konuyu meclise getireceğim. Bu ismi meclis koydu, gerekirse de meclis kaldırır'' dedi.

MENTEŞE DEVREDE

DYP'nin ilçe yöneticileriyle de anlaşamayan Serçek'in, partiden kopmasının an meselesi olduğu belirtildi. Serçek, rahatsızlığını genel merkeze ileterek, ‘‘Üst yönetimden sıkıntı var, bunları Nahit Menteşe'ye anlattım. Refahyol döneminde havaalanımıza Milas ismi konulmaması halkın tepkisini çekti. Şimdi Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir'le konuştum. Formül bulacağız. Hem ANAP'tan hem DTP'den teklif aldığım doğru. Ama kimseye kırmızı ışık, yeşil ışık yakmadım. Düşünüyorum. DYP'nin değil, Milas'ın başkanıyım'' dedi.

GARİP AÇILIŞ

Milas'ta partisinin kan kaybetmesi üzerine, Çiller'in sağ kolu Genel Başkan Yardımcısı Nahit Menteşe devreye girdi. Menteşe, Milas'taki gelişmeleri değerlendirirken, ‘‘Temelinde ayrılan arkadaşların oradaki milletvekili arkadaşlarımızla olan hizipleşme sebebi yatıyor. Selahattin Görgülü ve Ömer Çakıroğlu çok sevdiğimiz kişiler. Ali Doğan Serçek de ilçe yönetimiyle ihtilaflıydı. Bunları kucaklaştırırız, barıştırırız'' dedi.

Çiller, Büyükşehir Belediyesi'nce Buca Kaynaklar Köyü'nde 69 bin metrekarelik alana 700 milyar lira harcanarak yaptırılan balık halini hizmete açtı. Törende bir tek balıkçının bile bulunmaması dikkat çekerken, balıkhali açılışına yine belediye otobüsleri, belediyeye bağlı şirketlerde çalışan işçileri taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!