Çiller, Perinçek'ten 2 milyar kazandı

Güncelleme Tarihi:

Çiller, Perinçekten 2 milyar kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anakara 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, ‘Çiller Özel Örgütü’ adlı kitabında DYP lideri Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller'in kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'i 2 milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Davanın dünkü karar duruşmasına, Çiller'in avukatı Alpaslan Sucu ile Perinçek'in avukatı Ayhan Sarıhan katıldı. Avukat Sucu davanın kabulü ile müvekkillerine 5'er milyar lira tazminata hükmedilmesini, Sarıhan da reddini istedi. Yargıç, her davacı için 1'er milyar lira olmak üzere toplam 2 milyar lira manevi tazminatın, davalı Perinçek'ten yasal faiziyle alınarak Tansu ve Özer Çiller'e verilmesini kararlaştırdı.

Dava dilekçesinde, Perinçek'in kitapta Tansu ve Özer Çiller hakkında şu iddialarda bulunduğu belirtiliyordu:

‘‘Susurluk olayı bir kaza değildir. Mercedes'in içinden Çiller özel örgütü çıkmıştır. İnfaz şefi Abdullah Çatlı, yanına Çiller'in sağ ayağı Sedat Bucak'ı ve Mehmet Ağar'ın sağ kolu Hüseyin Kocadağ'ı alarak tarihe son kez poz vermiştir. Uluslararası tertiplere hizmetin, kuşkusuz bir fiyatı vardır. Çiller özel örgütüne bu fiyat, uyuşturucu ve nükleer madde kaçakçılığı olanakları sağlanarak ödenmektedir. Çiller örgütü, sistemin ABD'ye en bağımlı, en çürük, en gerici, en kanlı unsurudur.'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!