Ciller’in ‘Cuma Hoca’si...

Güncelleme Tarihi:

Ciller’in ‘Cuma Hoca’si...
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avcilar, Buyukcekmece, Kucukcekmece yoresinde alti aydir yayinlanmakta olan 'Genc Haberci' gazetesinde yerel adaylarla ilginc haberler yeraliyor. Bunlardan biri de DYP'nin Avcilar Belediye Baskan adayi Cuma Kose... Gazetenin imtiyaz sahibi ve Yazi Isleri Muduru Sevilay Yilmaz Yukselir'le konusuyoruz:

-Cuma Kose (Cuma Hoca) kimdir? Gazetenizde 'Seytanin avukati' baslikli bir haberde Kose hakkinda cesitli iddialari yaziyorsunuz?

-13 yillik Kur'an Kursu hocasidir. Cok ilginc bir adamdir. Hakkinda inanilmaz iddialar vardir.

-Hocayi taniyalim...

-Hakkindaki iddialari arastirdik, belgeleri ortaya koyduk. Avcilar Merkez Kur'an Kursu'nda gorev yaparken hesaplarinda usulsuzluk yaptigi iddiasiyla yargiya verilmis. Harcama belgeleri arasina bir 'Kanatli Orkid' faturasi cikmis... Kur'an kursunda bir hanim hocaya tacizde bulunmus... Kadin hocayi dinledigimde ben bile dehsete dustum. Avcilar'daki 11 cami imami tarafindan kaymakamliga sikayet edildi. Bu iddialar arasinda; din adamlarinin eslerini taciz ettigi, emrinde calisan kisilerin yaninda Mesut Yilmaz ve Belediye Baskani Tahsin Salihoglu'na kufurler ettigi vardir. Son model arabalara biner, pahali giysiler giyer. Kur'an kursunun telefonunu evine paralel cektirmekten oturu de yargilanmistir. Iddialarin sonu yoktur.

-DYP nasil aday gosterdi?

-Son olarak Tuzla'ya surgun edilmisti. Bir baktik Diyanet'teki gorevinden istifa ederek, DYP'den belediye baskan adayi oldugunu acikladi. Ilce orgutu, hemen karsi cikti. Hayri Kozakcioglu, Hasan Ekinci ve Celal Adan'la konustum, benden belge ve bilgi aldilar. Bunlarin Tansu Ciller'e aktarildigini biliyorum. Ancak ‘‘Ben Cuma hocayi istiyorum’’ diye talimat vermis. Cunku, Cuma Hoca ile FP'lilerin oylarini toplayacakmis. Ancak FP'lilerin, hoca hakkinda karsi bir kampanyaya baslatacaklari soyleniyor.

-Hoca ile davalik misiniz?

-Evet hakkimda tazminat davasi acti. 6 Nisan'da basliyor.

Bir ANAP'liya soruyoruz; 'Cuma Hoca'yi...

‘‘Uc bin oy alir, tarikati yoktur, kendi basina tarikattir. Iyi laf yapar. Herkes onu zamaninda adam sandi, ama ne oldugu anlasildi.’

Salihoglu konusmali

AVCILAR Belediye Baskani, ANAP'li Tahsin Salihoglu, yeniden aday olmadi.

Karari, ANAP cevrelerinde sasirtici bulundu. Mesut Yilmaz bile kararindan dondurumedi Salihoglu'nu...

Gazetelere yansiyan aciklamasinda, artik gorevini genclere birakmak istedigini, dugunlere derneklere gidip altin takmaktan usandigini, bunun da ekonomik durumunu zorladigini soyledi.

Siyaseti birakmayacagini, il baskanligina aday olacagini soyledigine gore bir okurumuz, Salihoglu'nun altin takmayla ilgili aciklamasini inandirici bulmadigini soyluyor:

‘‘Acaba bir capanoglu mu var, aday olmamasinda? Sizin kosenizden ogrenirsek seviniriz.’’

Bildigimiz Salihoglu, ciddi bir neden varsa varsa dogrusunu aciklar.

NE DEMISLERDI?

Isportaci

‘‘Eminonu sinirlarinda oturmayan isportaci esnafina izin vermeyecegiz. Onlar oturduklari semtlerde calissinlar.’’

(Eminonu Belediye Baskani Ahmet Cetinsaya, bu sozleri 1994'de goreve geldikten sonra soylemisti. Gercekler ortadayken, boyle iddiali soze gerek var miydi?)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!