Çiller dosyası yeniden DGM'de

Güncelleme Tarihi:

Çiller dosyası yeniden DGMde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Askeri Savcılığı, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in ‘CIA hesabına casusluk' yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmada, ‘görevsizlik' kararı verdi. Askeri Savcılığın, ‘görevsizlik' kararına, Çiller'e yönelik suçlamaların ‘Askeri mahkemelerin görevine girmediğini' gerekçe gösterdiği öğrenildi. Çiller dosyası ‘görevsizlik' kararı ile birlikte önceki gün Ankara DGM'ye ulaştı. Ankara DGM de dosyayı yeniden incelemeye aldı.

Ankara DGM Başsavcılığı kısa bir süre önce, Çiller hakkındaki suçlamaların ‘Askeri yargının görevine girdiği' gerekçesiyle dosyayı ‘görevsizlik'le, Genelkurmay Askeri Savcılığı'na göndermişti. Askeri Savcılığın da ‘görevsizlik' kararı vermesi üzerine, DGM'nin ikinci kez vereceği karar merak konusu oldu.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile Ankara DGM Başsavcılığı'na, oradan da ‘görevsizlikle' Genelkurmay'a gönderdiği suç duyurusu üzerine, Genelkurmay Başkanlığı'ndan verilen ‘soruşturma izni' ile Çiller hakkında soruşturma açmıştı. Soruşturma, Askeri Ceza Yasası'nın 56. maddesi detayıyla TCK'nın 133. maddesindeki ‘Askeri veya siyasi casusluğu' cezalandıran ve 15 yıldan aşağı olmamak üzere ağır hapsi öngören ‘Milli müdafaya hıyanet' suçundan yürütülüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!