Çılgın kamikaze

Güncelleme Tarihi:

Çılgın kamikaze
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Botswana'da yöneticilerine kızan bir pilot, kaçırdığı uçakla kamikaze dalışı yaptı ve ülkenin 4 uçağından 3'ünü havaya uçurarak intihar etti.

HAVACILIK tarihinin en çarpıcı intiharı Botswana'nın başkenti Gaborone'de önceki gün meydana geldi. Hava işletmeciliği yapan Air Botswana şirketi, pilotu kronik bir hastalığı nedeniyle aktif görevden çekerek yer hizmetlerine aldı. Buna sinirlenen pilot yöneticilerle kavga etti ve şirketin 42 kişilik ATR tipi yolcu uçağını tek başına havalandırdı.

Kamikaze dalışı

Havaalanı çevresinde tur atan pilot, Devlet Başkanı Mogae ile görüşmek istedi. Bu sırada, havaalanı hızla boşaltıldı. Pilot yakıtı bitmek üzereyken, kontrol kulesine ana binaya dalış yapacağını söyledi. Yetkililer, ‘Çok fazla insan var. Katliam olur’ karşılığını verdi. Çılgın pilot telsizini kapattıktan sonra Japon pilotların İkinci Dünya Savaşı'nda düşman gemilerine yaptıkları intihar dalışı kamikazeye girişti.

Ülkenin tek uçağı kaldı

Uçağını önce yükselten ardından burun üstü dalışa geçen pilot, alanda bulunan diğer uçakların arasına çakıldı. Alevler içinde infilak eden uçak, park halinde bulunan iki uçağı da parçaladı. Botswana'nın zaten 3'ü ATR tipi toplam 4 uçağı bulunuyordu. Ülkenin, tek uçağı kalırken, intihar dalışında sadece pilot hayatını kaybetti. DIŞ HABERLER SERVİSİ



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!