Çılgın Düşes İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Düşes İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul, bir düşesi ağırlıyor... İngiliz Kraliyet Ailesi'nin eski gelini York Düşesi Sarah Ferguson, dün akşam İstanbul'a geldi. Bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nı ziyaret edecek olan Sarah, akşam da Cem-Alara Uzan çiftinin şerefine verdiği davete katılacak. Babası Kraliyet Ailesi'nin ahırlarından sorumlu olan Sarah, son zamanlarda çocuklarla ilgili kuruluşlarla ilgileniyor, hayır işliyor.

Sarah'ın son aşkı İtalyan Kontu Gaddo

Sarah Ferguson, genç kızlık döneminde tombul, kızıl saçlı çilli yüzüyle, her gün yeni bir flört bulan ve kabına sığmaz bir genç kızdı. Bir süre orta yaşlı bir işadamıyla beraber oldu. Onun evine taşındı. Bu ilişki babasını çok üzmüştü. Fakat bir süre sonra Sarah, tekrar babaevine döndü. Yeni aşklara, yeni çılgınlıklara hazırdı.

Prens Andrew, sevgilisi Koo Stark'tan annesinin zoruyla ayrıldıktan sonra içine kapandı. Sarah Ferguson'u tanımasıyla da, hayata yeniden döndü. Tombul genç kız, bir kahkaha makinesiydi. Prens Andrew'u esprileriyle, taklitleriye güldürmeyi başarıyordu.

Ve İngiltere Kraliçesi'nin ortanca oğlu, sonunda bu hayat dolu genç kızla evlenmeye karar verdi. Düğün günü Sarah, tombul vücudunu gözler önüne seren bir gelinlik giymişti. Kızıl saçlı gelinin saray hayatına uyum sağlamasının güç olacağı daha o günlerde belli oldu.

Ya evlilik hayatı? Prens Andrew bir denizciydi. Donanmadaki görevi yüzünden evine pek sık gelemiyordu. Genç eşi, iki çocuğuyla yapayalnız kalmaktan bunalmaya başlamıştı. Kızıl saçlı genç kadın hayatına renk verecek yeni heyecanlar arıyordu. Ve günün birinde aradığı dostu buldu. Düşesin mali işlerini yöneten John Bryant, ona yakın ilgi göstermeye başlamıştı.

İkisi arasındaki dostluk kısa sürede aşka dönüştü. Ve çılgın düşes, çocuklarını yanına alıp sevgilisiyle Güney Fransa'da tatile çıktı. Dünya umurunda değildi Sarah'ın. Çocuklarının yanında John Bryant ile öpüşmekten, cilveleşmekten geri kalmıyordu.

Ve bir sabah, Kraliçe Elizabeth masasına bırakılan dergiyi görünce beyninden vurulmuşa döndü. John Bryant'ın, çocuklarının gözü önünde Sarah'ın ayak parmaklarını öperken çekilmiş fotoğrafları, bardağı taşırdı. Sarah, Sandringham Şatosu'ndan ayrıldı. Kocasından ayrılmaktan başka çaresi yoktu.

Sarah ile John Bryant arasındaki ilişki uzun ömürlü olmadı. Sarah borç içindeydi. Ama o buna aldırmadı. Su gibi para harcamaya devam etti. Kraliçe, borçlarını ödemeye yanaşmayınca, çocuk kitapları yazmaya başladı. Bir helikopterin maceralarını konu alan kitapları ilgi görüyordu. Sonra Sarah gazeteciliğe başladı. Eski kocası Prens Andrew, çocuklarının annesine eski evinde oturmasını önerdi. Böylece Sarah için sıkıntılı günler sona erecekti.

Kızıl saçlı düşes, bu kargaşa arasında fazla kilolarından kurtulmayı başarmış, giyim stilini değiştirmiş, erkeklerin hayranlıkla sözettikleri güzel ve çekici bir kadın olmuştu. Dahası eski kocasıyla çok iyi anlaşıyordu. Bir ara onların yeniden evlenecekleri söylentileri yaygınlaştı. Fakat Sarah bu söylentileri hemen yalanladı. Artık Kraliyet Ailesi'ne geri dönemezdi. Hayatı doya doya yaşamak istiyordu.

Sevgililerinin peşinden dünyayı dolaştı. Şu sıralar düşesin hayatında bir İtalyan kontu var. Kont Gaddo della Gherardesca, Tuscany'deki çiftliğinde düşes ile çocuklarını ağırladı. Düşes, bir gün italyan sevglisiyle evlenir mi? Sarah Ferguson, şimdilik renkli bir hayat sürmekten başka bir şey düşünmüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!