Çiğli üs imamı

Güncelleme Tarihi:

Çiğli üs imamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 23:47

Darbe gecesi Erdoğan’ın kaldığı otele baskını, cemaatin Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ‘imamı’ Astsubay Zekeriya Kuzu’nun organize ettiği anlaşıldı. Kuzu, Çiğli’de, kendisinden yüksek rütbeli tüm cemaatçi askerlerin de başıydı.

Haberin Devamı

MARMARİS'te 15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ayrıldığı oteli basıp 2 polisi şehit eden özel timdeki firari askerlerin yakalanması için operasyonlar sürerken saldırıya karışanlarla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıkıyor. Baskındaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Polisin araştırmalarından ve gözaltındaki Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi askerlerinin verdiği ifadelerden, saldırıyı Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte, cemaatin Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 'imamı' olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun organize ettiği belirlendi. Saldırıya katılan özel eğitimli MAK timlerini bizzat Astsubay Kuzu'nun seçtiği öğrenildi.

FOTOĞRAFI GÖNDERİLDİ
Polisin elindeki firari askerlere ait fotoğraflar arasında görüntüsü bulunmayan Astsubay Zekeriya Kuzu'nun fotoğrafı Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda arama yapan ekiplere verildi. Bu fotoğraf, yine operasyonun yönetildiği kriz merkezine ulaştırıldı. Ekipler de en önemli firari asker durumunda olan Zekeriya Kuzu için özellikle uyarıldı ve ‘en tehlikeli firari’ olarak çatışmaya girebileceği ifade edildi.

KARARLARDA ETKİLİ
Rütbesi düşük olmasına rağmen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü’ndeki cemaat üyesi tüm askerlerin, rütbesi ne olursa olsun başında yer aldığı anlaşıldı. Astsubay Zekeriya Kuzu'nun üsteki lakabının da 'paşa' olduğu öğrenildi. Üsteki en önemli birimlerden Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi komutanı olan Zekeriya Kuzu'nun, ayrıca diğer birimlerden de sorumlu ve personele dair kararlarda etkili olduğu ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!