Ciddi ama çatık kaşlı olmayan siyasetçi

Güncelleme Tarihi:

Ciddi ama çatık kaşlı olmayan siyasetçi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 00:21

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, dün devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camisi’ndeki cenaze namazında Sezgin’in kızlarıyla birlikte kadınlar da saf tuttu. Başbakan Yıldırım, “İsmet Abi” dediği Sezgin için, “Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir siyasetçiydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk siyasetinin ‘İsmet Abi’si İsmet Sezgin (88) için 7 dönem görev yaptığı Meclis’te devlet töreni düzenlendi. Törende Meclis, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Kızları Seynan Levent ve Ayşe Sezgin, damadı eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Levent, kardeşleri Mukadder Sezgin ve Nursel Karahan ile ünlü opera sanatçısı yeğeni Murat Karahan törende taziyeleri kabul etti.

CENNETTE BULUŞACAĞIZ
Törende konuşan Meclis Başkanı İsmail Kahraman şunları söyledi: “İsmet Sezgin Bey hoş sedalar bıraktı, büyük saygınlık gördü, çok değerli bir insandı. Sıcak, sevecen, herkese gönlü açık değerli bir insandı. Hepimiz cennette inşallah buluşacağız.”

ABİ KİMLİĞİNİ KAYBETMEDİ
Başbakan Binali Yıldırım da şöyle konuştu: “Siyasetin İsmet Abi’si, siyasetin inişli çıkışlı yollarında mücadelesini hiç ama hiç eksiltmeden sürdürdü. Siyaseten bedelini de ödedi. Devletin en tepe noktalarına ulaştı ama Aydınlı İsmet Abi kimliğini hiç kaybetmedi. Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir siyasetçi, devlet adamıydı.”

Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu, cenaze töreni nedeniyle birleşime ara verdi. TBMM’deki törenin ardından Sezgin’in Türk bayrağına sarılı naaşı, Kocatepe Camisi’ne götürüldü. Cenaze namazına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar da katıldı.

KADINLAR SAF TUTTU
Sezgin’in kızları Ayşe Sezgin ve Seynan Levent ve merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur’un da aralarında bulunduğu kadınlar ön safta cenaze namazını törene katılanlarla birlikte kılarak dua etti. Sezgin daha sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MEZARINA AYDIN TOPRAĞI
Devlet Mezarlığı’nda dualar eşliğinde toprağa verilen Sezgin’in mezarına memleketi Aydın’dan getirilen toprak atıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sezgin için “Türk siyasetinin beyefendisiydi. Toplumun her kesimine güven veren siyasetçiydi. Bu tür siyasetçilere Türkiye’nin her zaman ihtiyacı var” dedi.

Ciddi ama çatık kaşlı olmayan siyasetçi


MECLİS’teki törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Meclis başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek ve Ömer İzgi, TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşe Nur Bahçekapılı, Akif Hamzaçebi ile Mehmet Ağar, Nahit Menteşe, Necmettin Cevheri, Cavit Çağlar, Mehmet Ali Bayar, Sümer Oral ve Yaşar Topçu’nun da aralarında bulunduğu eski ve yeni bakanlar, eski ve yeni milletvekilleri ile Meclis personeli katıldı.

Ciddi ama çatık kaşlı olmayan siyasetçi


İsmet Sezgin’in naaşı Kocatepe’de TBMM cenaze aracına götürülürken Sezgin ailesinin üzüntüsü bir kat daha arttı. İsmet Sezgin’in torunu Hazel Levent, annesi Seynan Levent’e sarılarak teselli etmeye çalıştı.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!