CHP'ye ‘Baba’ nasihatı

Güncelleme Tarihi:

CHPye ‘Baba’ nasihatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, baraja takılan CHP'ye nasihat etti, ‘‘Politika maratondur. Koşmaya devam etmek lazım. Bir gün mutlaka kazanılır’’ dedi. Demirel, Apo'nun yakalanması ile MHP'nin yükselişi arasında bir bağ bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, NATO zirvesi için geldiği ABD'den, başta iç politika olmak üzere birçok konuda hassas mesajlar gönderdi.

Demirel, Türkiye'de görev süresinin uzatılmasıyla ilgili yaşanan tartışmalara da açıklık getirdi. İddiaların yakıştırmadan ibaret olduğunu söyleyen Demirel, gündeminde şimdilik böyle bir konu olmadığını belirtti. Demirel, ‘‘Görev sürem bitene kadar bir arzum olmayacak. Bu tarihe kadar hep seçilerek göreve geldim. Kimseden görev beklemiyorum. Görev süremin uzatılmasını da şimdiye kadar hiç kimseyle konuşmadım’’ dedi.

NATO toplantısı için Washington'a geçmeden önce ABD'nin Pittsburg şehrine check-up için giden Demirel, önceki gün yabancı ve Türk gazeteciler için bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı, ‘Hükümeti kime vereceksiniz?’ sorusuna, ‘‘Sonuçlar önümde. Yeni milletvekilleri mazbatalarını alsınlar, Parlamento bir açılsın, ondan sonra bakarız’’ yanıtını verdi. Demirel, bu süre içinde kamuoyunda oluşan havanın da kendisinin karar vermesinde etkili rol oynayacağı söyledi.

ANAYASA'YA UYMAYAN GİDER

Demirel, DSP'nin oyunu yüzde 14'den yüzde 22'lere çıkarmasını büyük bir başarı olarak nitelendirdi. CHP'nin durumunu ise ‘‘Politika maratondur. Koşmaya devam etmek lazım. Bir gün mutlaka kazanılır’’ şeklinde yorumlayan Cumhurbaşkanı, seçim sonuçlarını sorumlu insanların değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Seçimin halkın kararı olduğunu ve tüm partilerin de Anayasa'ya göre davranması gerektiğini belirten Demirel, buna uymayanlara da sert uyarılarda bulundu. Demirel, Türkiye'de hiçbir partinin ayrımcılık temeli üzerine kurulu İslam, ırkçılık, mezhepçilik ve din istismarı yapamayacağını belirtti. Demirel, buna yeltenenlerin kapatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Abdullah Öcalan'ın yakalanışıyla MHP'nin yükselişi arasında kesin bir bağ olmadığını belirtirken, HADEP'le ilgili bir soruya ise bu partinin ırkçılık üzerine politika kurması halinde, başsavcının derhal takibe başlayacağını kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!