CHP'ye aydın akını

Güncelleme Tarihi:

CHPye aydın akını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Altan Öymen'in Genel Başkan olmasından sonra CHP'ye 13 profesör ve 4 doçent katıldı. Eski yönetimle yolları ayrılan önemli isimler partiye dönerken, çok sayıda aydın ve sanatçı da üye olmak üzere harekete geçti.

Seçimlerde alınan mağlubiyetle CHP'nin Meclis dışında kalması, aydınları harekete geçirdi. CHP'de yapılan yönetim değişikliği ve yeniden yapılanma çalışmalarıyla birlikte, toplumun lokomotifi durumunda olan çok sayıda aydın, sanatçı ve bilim adamı, CHP'ye üye olmaya başladı.

Altan Öymen'in Genel Başkan Tarhan Erdem'in de Genel Sekreter seçilmesinden sonra, eski yönetimle çeşitli nedenlerle yolları ayrıldığı için partiden giden bazı isimler de CHP'ye geri dönmeye başladı. Partideki bu hareketlilik tüm hızıyla sürerken, şu ana kadar tam 13 profesör ve 4 doçent CHP'ye katıldı. Bunların dışında seçimlerden önce CHP'den istifa eden 50 yıllık CHP'li Erol Tuncer ile eski yönetimle aralarında soğukluk bulunan Erdal İnönü, oluşturulan Danışma Kurulu'nda görev alarak partiye aktif katkıya başladılar. CHP'ye katılımların yaz dönemi sonrasında gösterişli törenlerle süreceği belirtildi.

AKADEMİSYENLER PARTİDE

CHP'ye Öymen'in Genel Başkan olmasından sonra katılan bilim adamları ise şöyle:

Prof. Dr. Ziya Gökalp Mülayım: CHP eski Samsun Senatörü, Tarım ekonomisi profesörü. Toprak reformu ve kooperatifçilik konlarında çalışmaları var. Halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dersler veriyor. CHP'nin tarım raporunun hazırlayıcılarından.

Prof. Dr. Uğur Alacakaptan: Halen İstanbul'da bulunan özel Bilgi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi Dekanı olan Alacakaptan, ceza hukuku alanında otorite olarak kabul ediliyor.

Prof. Dr. Ünsal Yavuz: A.Ü. Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü'ne tarih desleri veriyor. Türk tarihi üzerine incelemeleri var. Atatürkçü Düşünce Derneği'nde yöneticilik yaptı.

Prof. Dr. Necdet Adabağ: A.Ü. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde dersler veriyor. İtalya üzerine çalışmaları bulunuyor.

Prof. Dr. Şahin Yenişehirlioğlu: Felsefe dalında önemli çalışmaları var. Ayrıca reklamın toplum üzerine etkileri konusunda çalışmalar yaptı. Renkli bir profesör olan Yenişehirlioğlu, bazı reklam filmlerinde rol aldı.

Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan: Arkeoloği dalında önemli çalışmalar yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi'nde görev yapan Tırpan, halen Arkeologlar Derneği Başkanlığını da yürütüyor.

Doç. Dr. Mustafa Şahin: Arkeoloji ve sosyal bilimler alanında çalışmaları bulunuyor. Kayseri Kültür ve Tabiatı koruma Kurulu üyeliği yaptı.

Prof. Dr. Özer Ozankaya: Sosyoloji profesörü. Üniversite öğrencilerinin siyasal yönelimleri, köyde toplumsal yapı, Türkiye'de laiklik ile Sosyalizmin Çöküşü ve Kapitalizmin Zaferi gibi çalışmaları var. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurucusu ve eski başkanı.

Prof. Dr. Duygu Bozoğlu Sezer: Sosyoloji ve Uluslararası ilişkiler uzmanı. NATO Savunma Koleji'nde silahsızlanma, Akdeniz Güvenliği, Ortadoğu'da su Sorunu gibi çalışmaları var. Türk Dış Politikası konusunda uzman.

Turgay Alemdaroğlu: Jeoloji mühendisi. MTA ve Etibank'da gövrev yaptı. Halen ODTÜ'de hocalık yapıyor.

Doç. Dr. Hüner Tuncer: Dışişleri Bakanlığı'nda diplomatlık yaptı. Uluslararası ilişkiler alanında yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor.

Prof. Dr. Seçil Karal Akgün: Ünlü tarihçi Prof. Enver Ziya Karal'ın kızı. CHP'ye katılan bilim kadınlarından. Uzun yıllar ODTÜ Tarih Bölümü Başkanlığı yapan Seçil Karal Akgün, halen ODTÜ'de tarih dersleri veriyor.

Ayrıca A.Ü. DTCF'den Prof. Dr. Coşkun Özgünel, Prof. Dr. Işın Yalçınkaya, A.Ü. DTCF Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Yaman, Konya Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Zoroğlu, Arkeologlar Derneği Genel Sekreteri Nurettin Çelem, İstabul Barosu'ndan Avukat Burhan Apaydın, CHP Bursa eski milletvekili Nail Atlı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!