CHP'nin Kahire'deki ilk teması CHP ile

Güncelleme Tarihi:

CHPnin Kahiredeki ilk teması CHP ile
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 09:02

Mısır'a giden CHP heyetinin bugün başlayan resmi görüşmelerinde ilk temas, Kahire'deki Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri ile olacak.

Haberin Devamı

Mısır'da ordunun yönetime el koyup, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden almasının ardından Ankara ile Kahire'deki yeni yönetim arasındaki ilişkiler gerildi.
Ve bu gerginlik sürerken Kahire'ye Türkiye'den gelen ilk heyet de, hükümetten değil ana muhalefetten oldu...

CHP HEYETİ MISIR'A BÖYLE GİTTİ / Foto Galeri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ten oluşan heyet, Kahire'de "hükümet heyeti gibi" karşılandı.
Ve Mısır tarafından sorulması beklenen ilk soru, CHP heyeti daha Kahire Havaalanı VIP salonundayken, MENA Haber Ajansı muhabirinden geldi:
"Siz, Mısır'da son yaşananları nasıl tanımlıyorsunuz? Askeri darbe mi, yoksa devrim mi?"
Üç gün sürecek ziyaretin daha ilk dakikalarında gelen bu soru karşısında Loğoğlu, hiç duraksamadı: "Mısır'da olanlar, Mısır halkının işidir..."
Heyetin Kahire'ye geliş nedenini, "Türk halkının Mısır halkına yönelik, sevgi, muhabbet, dostluk ve desteğini getirmek" olduğunu söyleyen Loğoğlu, sadece Mısır'da mevcut geçici hükümet üyeleri ile değil, tüm siyasi kesimlerle temas edeceklerini, değişik siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşeceklerini de vurguladı.

CHP'NİN İLK TEMASI CHP İLE...


CHP heyetinin bugün başlayan resmi görüşmelerinde ilk temas, CHP ile...
Loğoğlu ve Korutürk'ten oluşan CHP heyeti, sabah saatlerinde Mısır'daki Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri ile biraraya gelecek.
Daha sonra Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüşecek olan CHP heyeti, öğleden sonra da Mısır'ın eski Dışişleri Bakanlarından ve Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa, Kongre Partisi Bakanı Muhammed Eloraby, Sosyal Demokrat Parti Başkanı Muhammed Abou Elghar, Ahrar Partisi Başkanı Ahmed Said, Altayar Alshaaby Başkanı Hamdeen Sabahy ile biraraya gelecek.
Heyet, akşam da Egypt TV kanalındaki siyaset programına katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!