CHP'nin İzmir adayı Çakmur

Güncelleme Tarihi:

CHPnin İzmir adayı Çakmur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'de uzun süredir tartışılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Yüksel Çakmur'un merkez yoklamasıyla aday olarak atanması kesinlik kazandı. Çakmur'a karşı aday adayı olan eski il Başkanı Avukat Bülent Baratalı, CHP lideri Deniz Baykal'la görüştükten sonra belediye başkan aday adaylığından çekildi. Baratalı, 500 milyon lira ödeyerek kontenjandan milletvekilliğine adaylık başvurusu yaptı. Böylece, daha önce Ankara'da Murat Karayalçın'ı aday yapan CHP şimdi de Çakmur'u kesinleştirerek en iddialı olduğu iki büyük ildeki adaylarını hazırladı. CHP şimdi de İstanbul için çıkaracağı adayla burada da iddialı konuma gelmeyi planlıyor.

ADNAN POLAT'IN DURUMU

İstanbul için güçlü aday arayışı sürerken Alevi kökenli işadamı Adnan Polat ile temasın sürdüğü öğrenildi. Polat'ın yakınlarıyla, CHP'den aday olması durumunda kazanma şansının ne olduğunu belirlemeye çalıştığı, kazanacağı kanaatine varırsa aday olacağı parti yöneticilerince ifade ediliyor. Polat'ın kabul etmemesi halinde ise İstanbul için eski başkan Nurettin

Sözen'in ismi geçiyor. Bu arada dün akşam toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu Polat'ın adaylık durumuyla diğer hazırlıkları ele aldı. Toplantı öncesinde Baykal, sanatçı Zülfü Livaneli ile ikili bir görüşme yaptı. Livaneli'nin de kontenjandan milletvekili adayı olması bekleniyor. Öte yandan Erdal İnönü'nün potansiyel yeni Cumhurbaşkanı adayı olmak üzere milletvekili olarak TBMM'ye girmesi tartışması da CHP içinde ciddiyet kazanmaya başladı. Bazı kurmayların Baykal'a bu konuda öneriler yaptığı öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!