CHP'nin değil halkın eylemi, Erdoğan özür dilesin

Güncelleme Tarihi:

CHPnin değil halkın eylemi, Erdoğan özür dilesin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 02:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’ndaki protestolar için “Halk baskıya tepki gösterdi. Bunu Sayın Başbakan’ın çok iyi anlaması gerekir. Çok iyi değerlendirmesi gerekir. Başbakan’ın çıkıp televizyonlara halktan özür dilemesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

KENTİNE Güvenen Kentler Buluşması Sosyal Demokrat Belediyeler Fuarı kapsamında “Deneyimli Başkanlar Konuşuyor” oturumuna katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmacılara plaket verdi. Oturumun ardından soruları yanıtlayan CHP Lideri, şunları söyledi:
“Özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi bir tepki vardı. Gezi Parkı’nda başlayan olay uluslararası boyuta taşıyorsa ülkenin hemen hemen her yerinde İstanbul’a destek amacıyla eylemler yapılıyorsa, bu AKP iktidarının ülkeye getirdiği baskının bir sonucudur. Baskıya ortak bir tepki göstermiştir halk. Bunu sayın Başbakan’ın çok iyi anlaması gerekir. Çok iyi değerlendirmesi gerekir. Türkiye, bildiği Türkiye değil. Hele hele ‘İstanbul’da şu kadar kişi toplanacak Taksim’e. Ben oraya 1 milyon kişiyi toplayabilirim’ diyorsa bu da başka bir bölücülüktür. Sayın Başbakan eylem yapanların tümünü kendi karşıtı olarak görmemelidir. Onların tümü ülkenin özgürlüğü ve demokrasisi için mücadele ediyorlar. Yani kendi yandaşları özgürlük istemiyor mu baskı mı istiyor? Toplumu böyle bir ayrışma süreci içine sokmak doğru değildir. Biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık. Ben oraya sivil bir yurttaş olarak gittim. Eylem yapanlara destek vermek için gittim. Orada yapılan eylem Cumhuriyet Halk Partisi’nin eylemi değildir. Yapılan miting de CHP’nin mitingi değildir. CHP’nin halka duyduğu, halkın eylemlerine duyduğu saygının gereği olarak mitingimizi iptal ettik. Herkes Taksim’e gitti. Biz bayraklarımızı da oraya götürmedik dikkat ederseniz. Çünkü eylem halkın eylemi, bir partinin eylemi değil. Üstelik hemen hemen bütün illerde yapılan bir eylem. Sayın Başbakan’ın şunu bilmesi lazım. Halka rağmen iktidar olunmaz. Halk en büyük güçtür demokrasilerde. Sayın Başbakan’ın çıkıp televizyonlara halktan özür dilemesi gerekiyor. Bunu bekliyoruz. Sağlıklı çalışan bir demokraside, Başbakan’ın yapması gereken ilk iş, halkın önüne çıkıp ‘Size baskı uyguladık. Baskının sonucu siz tepki verdiniz. Hepinizden özür diliyorum’ diye seslenmesi
gerekir. Bunu bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

6 GÜNDE NELER OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!