'CHP'nin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikeceğim'

Güncelleme Tarihi:

CHPnin bayrağını Ankaranın burçlarına dikeceğim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 08:04

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon’u ziyaret eden CHP’li Mustafa Sarıgül, bu saatten sonra iki görevi olduğunu belirtti. Sarıgül, "Birincisi ulusal bayrağımızı Almanya, İngiltere ve Fransa’nın önüne çekmek. İkinci görevim ise CHP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına dikmek. Bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, bunu yapmaya genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte devam edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Şişli Belediyesi eski başkanı CHP’li Mustafa Sarıgül, dün akşam saatlerinde yanında CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk’le birlikte ilk olarak CHP Bodrum İlçe Teşkilatı Başkanı Recai Seymen’i ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamlarında ziyaret etti.

CHP İlçe teşkilatı binasından belediyeye yürüyen Sarıgül’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un makamında sohbet eden Sarıgül, ardından basın mensuplarının sorularını ve ziyaret amacını açıkladı.

Sarıgül, "Bodrum kışın ayrı, yazın ayrı özellikleri olan, yazın ülkemizin birçok ilinden büyük olan ve hizmet veren ve yardım bekleyen bir ilçemiz turizmin göz bebeği, bu nedenle sayın Kocadon’a İstanbul’daki tüm ilgili mimarlar, bilim adamları ile kentin sorunlarında yardımcı olacağım. Kocadon’a mücadelesinde sadece Bodrum değil tüm Türkiye sahip çıktı. Örnek bir turizmci örnek bir mücadele ruhu taşıyan Kocadon’un ikinci dönem başkanlığında Bodrum’a çok daha artı değerler katacağına inanıyorum. İstanbul dünya turizminde çok farklı bir yer İstanbul’dan farklı alanlarda Bodrum’a destek olmaya devam edeceğiz, mimarlarımız ve mühendislerimiz ile her türlü yardımı yapacağız. Kocadon’un başarılı olması için ne gerekiyorsa yapacağım, önümüzdeki günlerde farklı branşlarda 15 profesör ile Bodrum’a gelerek yarımadayı gezeceğiz ve neler yapabileceğimizi başkanımız ve meclis üyelerimizle konuşacağız" dedi.

''BELDELER KAPATILMAMALIYDI''


Mustafa Sarıgül bir soru üzerine, "Ben beldelerin kapatılmasını asla doğru bulmadım, çünkü beldelerin kapanması büyükşehir belediyelerine büyük bir ekonomik yük getirecektir, beldelerin kapatılması mantığını hiç bir zaman doğru bulmadım. Ama Muğla’daki büyükşehir belediye başkanımızın hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden hizmet edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

''ÇATI ADAYA KARŞIYIM''

Çatı aday fikrini şahsi olarak doğru bulmadığını belirten Sarıgül şunları söyledi: "Ancak sayın genel başkanımız ve partimin görüşüne saygılıyım bu doğrultuda çalışmamızı yapacağım. Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayın gösterir, ikinci turda zaten çatı adayı oluşur, ortak aday zaten ortada kalır. Biz CHP olarak ve diğer partilerde kendi adaylarını göstermeli, ama Cumhurbaşkanı adayı olan adaylarımız konuşmalarında nezaketi, zerafeti, devlet adamlığını ve her siyasi partiyi kapsayan görüş ve düşüncelerini anlatır ikinci turda çatı aday kendiliğinden oluşur."

''İKİ GÖREVİM VAR''


İki görevini olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül, "Benim bu saatten sonra iki görevim var. Birincisi ulusal bayrağımızı Almanya, İngiltere ve Fransa’nın önüne çekmek. İkinci görevim ise CHP’nin bayrağını Ankara’nın burçlarına dikmek. Bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım, bunu yapmaya genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte devam edeceğim" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, görüşmenin ardından belediyeden ayrılması sırasında Belediye Meydanı’nda kendisini bekleyen yaklaşık 300 kişinin yoğun alkışları ile karşılandı. Sarıgül hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediyeden ayrılan Sarıgül İstanbul’a döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!