CHP'li gençlerden Tunceli raporu

Güncelleme Tarihi:

CHPli gençlerden Tunceli raporu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Tunceli'ye yaptığı gezinin izlenimlerini bir rapor haline getiren CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Baydar, Tunceli'de yapılması gerekenin, kimsenin lafı uzatmadan bildiği ve uygulanması gereken önlemler olduğunu kaydetti.

Baydar raporunda, Kürt ya da Doğu sorunu olarak adlandırılan sorunun bir 'Türkiye Sorunu' olduğunu vurguladı. Tunceli'de boşaltılan köylerden göçedenlerin yeni kenar mahalleler yarattığına işaret edilen raporda, bunun da belediye hizmetlerinin yetersizliğine, sağlık hizmetlerinin yetersizliğine, eğitim, beslenme ve barınma sorunlarına yolaçtığı ifade edildi.

Raporunda ildeki tüm köylerde okul binasının olduğuna, birçok köyde de sağlık ocağı binasının bulunduğuna işaret eden Baydar, ancak 1994 sonrası sağlık ocaklarının güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını ifade etti. Tunceli'de gıda ambargosunun 1994 yılından bu yana sürdüğünü, güvenlik gerekçesiyle yakılan ormanların miktarının tespit edilemediğini de kaydeden Baydar, bölgede terörün engellenmesi için silaha ayrılan bütçenin halka hizmet için ayrılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!