CHP'li başkan kurşunlandı

Güncelleme Tarihi:

CHPli başkan kurşunlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 14:47

İZMİR'in Çiğli İlçesinde, Sivas Olaylarının 13'üncü yıldönümü etkinlikleri sırasında Belediye Başkanı Ensari Bulut ve CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir'in bıçaklı saldırıya uğramasının ardından, bu kez de CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Haberin Devamı

Bacağından vurulan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Koçer, kendisine yapılan saldırının nedenini anlayamadığını söylerken, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, “Polisin hakim olduğu sokaklarda, bu devlete, hükümete meydan okumadır” dedi.

Çiğli 8019/16 sokakta dün akşam meydana gelen olayda kimliği belirsiz bir kişi, arkasından yaklaştığı 10 yıldır CHP Çiğli İlçe Başkanlığı yapan 49 yaşındaki Ali Rıza Koçer'e tabancayla beş el ateş etti. Şans eseri sağ bacağına isabet eden kurşunla saldırıdan yaralı kurtulan Koçer, kaldırıldığı Özel Kent Hastanesi'nde tedaviye alındı. Acil servisteki tedavisi sırasında kurşunun, Koçer'in sağ bacağındaki yumuşak dokulu bölüme girip çıktığı belirlendi.

ŞİKAYETCİ OLMAYACAK

Hastanedeki tedavisi süren Ali Rıza Koçer, neden silahlı saldırıya uğradığını anlayamadığını söyledi. Kimseyle bir sorununun buunmadığını belirten Koçer şöyle konuştu:

“Partimin 10 yıldır ilçe başkanlığını yapıyorum. Hiç kimseyle bir sorunum olmadı, kimseden de bir tehdit almadım. Cemevi ziyaretinin ardından evime giderken karşıdan yüzü kaşkolla kapanmış bir kişi yanımdan geçti. Kendi kendime ‘hava da soğuk değil bu kişi neden böyle giyinmiş’ diye düşünürken birden silah sesleri duydum, ardından da acı içinde yere yığıldım. Saldırgana baktığım anda da yüzünü çevirip kaçtı. Benim tanıdığım bir kişi olabilir, çünkü ona bakınca ateş etmeyi bırakıp kaçtı.” Saldırganın yakalanması durumunda şikayetci olmayacağını da dile getiren Koçer, “Ona sadece neden bana ateş ettiğini sormak istiyorum” diye konuştu.

ZİYARETCİ AKINI

Ali Rıza Koçer'in silahlı saldırıya uğradığının duyulması üzerine hastane ziyaretçi akınına uğradı. İl Genel Meclisi Başkanı Hakkı Berksü, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve partililerin ziyaret ettiği Koçer'e ardından CHP milletvekilleri Bülent Baratalı, Türkan Miçooğulları, Erdal Karademir ve Yılmaz Kaya geçmiş olsun ziyaretine geldi. Milletvekilleri saldırıyı kınadıklarını dile getirdi. Olaya büyük tepki gösteren Bülent Baratalı, “Saldırı büyük cüretkarlık, devletin etkin olduğu, polisin hakim olduğu sokaklarda bir tüzel kişiliğin temsilcisine yapılan bu saldırı iktidara, devlete meydan okumadır. Olayın sebebinin bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Saldırganın yakalanması İzmir polisinin de başarısını gösterecek. Suç sayısının azaltıldığını, sokakları temizlndiğini söylemekle suçun önlenmediğini gördük” dedi.

MAFYA ZİHNİYETİNİ KINIYORUZ”

CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan da, Ali Rıza Koçer'e yapılan saldırının daha önce Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ve CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir'in yanı sıra belediye bürokratlarına yönelik saldırıların bir uzantısı olduğunu belirterek, “İzmir gibi çağdaş bir kentte mafya zihniyetini kınıyoruz. Saldırının nedenini biliyoruz. Ancak sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BIÇAKLANMIŞTI

Çiğli'de geçen temmuz ayında da, Sivas Madımak Oteli'ndeki olayların 13'üncü yıldönümü etkinliklerinin düzenlendiği Güzeltepe Futbol sahasında, protokolde oturan CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve CHP İzmir milletvekili Vezir Akdemir, 29 yaşındaki Alican Eroğlu'nun bıçaklı saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından Bulut ve Akdemir, hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Olayın planlı yapıldığı iddiaları üzerine polis operasyon düzenlemiş, 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Ali Rıza Koçer'in silahlı saldırıya uğramasının ardından çalışma başlatan polisin, temmuz ayındaki saldırıyla bağlantılı olabileceği ihtimaline karşı soruşturmasını çok yönlü sürdürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!