CHP'den suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 21:05

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Genel Sekreter Önder Sav'ın makam odasının dinlendiği iddiasını yineleyerek, bu konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplandı.

Genel Sayman Mustafa Özyürek, yaklaşık 4 saat süren süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, MYK'nın gündeminde ağırlıklı olarak “CHP'nin dinlenmesi ve bu olayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşyir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklamalarının” yer aldığını söyledi.
Bakan Atalay'ın konuya “bir misafir sanatçı gibi yaklaştığını ve “sorumluluktan kaçan bir tavır sergilediğini” ileri süren Özyürek, hassasiyetlerinin CHP'nin dinlenmesinden değil, haberleşme özgürlüğüne ve özel yaşama müdahalenin artık doğal karşılanır hale gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

Özyürek, uzmanlardan ve daha önce Emniyet'te çalışmış, ayrılmış ya da pasif görevlerde bulunan bazı kişilerden aldıkları bilgiye göre böylesine teknik dinleme araçlarının sadece emniyet istihbaratında bulunduğunu iddia etti.

Mustafa Özyürek, “Bu dinleme de Emniyet tarafından yapılmıştır. Telefonla dinleme olayları alışık olduğumuz bir yöntemdi. Artık bunun da ötesine geçilerek ortam dinlemesi yapıldığına hep birlikte tanık olduk. Öyle anlaşılıyor ki Hükümet bu tip olayları bilmektedir ve doğal karşılamaktadır” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın konuya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Özyürek, “Korkunç, ciddiye alınamayacak, kendisinin paranoya içinde olduğunu gösteren açıklamalar... Fırat, bir süreden beri AKP sözcüsü gibi değil, korkutmanın sözcüsü gibi bir tavır sergiliyor” dedi.

Özyürek, bu konunun Başbakan Erdoğan'ın GAP'a yönelik açıklamalarıyla ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

Bu konuyla ilgili olarak bir MHP yöneticisinin yaptığı açıklamayı hatırlatan Özyürek, “Herkes, bütün kurumlar dinlenir hale gelmiştir. Umarım iktidar bu yanlış yoldan döner. Herkesi izlemek, dinlemek gibi insan haklarını ihlal eden girişimlerden vazgeçer” diye konuştu.

Özyürek, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da bildirdi.

Mustafa Özyürek, bir gazetecinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın, “Baykal'ın açıklamasının peşini bırakmayacağız, yargıya taşıyacağız. Yargı önünde Sayın CHP Genel Başkanı ile hesaplaşacağız” sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Yargıda hesaplaşmaya hazırız. Söylediğimiz her sözün arkasındayız, ama böyle üst perdeden tehdit ederek, korkutarak bir yere varılamayacağını Sayın Fırat'ın görmesi gerekir. Artık 'herkes bize ram olacak' açıklamalarından sonra 'yargı da bize ram olmuştur. Sayın Baykal için de hemen bir karar verirler, o kararı alır Baykal'ın boynuna asarım' diyorsa, Türkiye'de hala bütün baskılara, sindirmelere rağmen görevini çok ciddi yapan hakimler vardır. Remzi Gür ile ilgili verilen karar da bunu göstermektedir. Biz kimseden korkmuyoruz. Herkesle her ortamda hesaplaşmaya hazırız. Keşke böyle bir dava açsalar da onlarla hesaplaşsak.”
Söz konusu iddialarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının inceleme başlattığının hatırlatılması üzerine de Özyürek, şöyle konuştu:
“Savcının incelemesinden sonuç alabilmesi için İktidar'ın yardımcı olması gerekir. Savcı, 'Dinlediniz mi?' diye Emniyet Müdürlüğü'ne soru sorup, 'Hayır' ifadesine karşı, 'Dinlenmiyormuş' derse yapacak bir şey yok. Ancak şu andaki esas yetkililer, sorumlular bir kenara çekilirse ve Emniyet'in arşivleri savcıya açılırsa pek çok olay, bu olayın failleri net bir şekilde ortaya çıkar, ama Başbakan bir yandan, İçişleri Bakanı bir yandan, şu anda görevde bulunanlar bütün delilleri yok etmek için ellerinden geleni yaparlarsa, savcının da yapacağı bir şey olmaz”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!