CHP'den, RP'ye suçüstü

Güncelleme Tarihi:

CHPden, RPye suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP'li belediyelerin, Erbakan'ın ‘‘Cihadın televizyonu’’ diye tanımladığı Kanal 7'ye para yağdırdıkları resmen belgelendi. CHP Grup toplantısında gösterilen konuyla ilgili video kaset, bu akşam Kanal D'deki ‘‘Söz Fato'da’’ adlı programda yayınlanacak.

CHP Grup toplantısında dün RP lideri Necmettin Erbakan'ın yeni ve skandal bir video kaseti gösterildi. Kanal D'de Fatma Girik'in ‘Söz Fato’da' programında bu akşam yayınlayacağı kasette Erbakan, Kanal 7 Televizyonu için, ‘‘Bir devlet televizyonsuz kurulmaz. TV olmadan bir davanın yürümesi mümkün değildir. Bugün yapılan cihatta televizyona isterseniz tank birliği, isterseniz hava kuvveti deyin’’ nitelemesini yaptı.

CHP lideri Deniz Baykal, grup toplantısında yaptığı konuşmada RP'li belediyelerle Kanal 7 Televizyonu arasındaki parasal ilişkileri anlatırken, ‘‘RP'li belediyeler Kanal 7'ye oluk oluk para akıtıyor. Belediyeler, bir cihat mücadelesinin aracı olamazlar. Refah Partili belediyelerin, cihat mücadelesinin aracı oldukları belgeleriyle ortaya çıkmıştır’’ dedi. Baykal, konuşmasını tamamladıktan sonra, Erbakan'ın konuşması bulunan bir video kaset, sinevizyon gösterisiyle grup toplantısına katılan gazeteci ve milletvekillerine izlettirildi. Erbakan Kanal 7 Televizyonu'na yardım için düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Televizyon olmadan bir davanın yürütülmesi mümkün değildir. Bugün yapılmakta olan cihatta televizyonu isterseniz tank birliği, isterseniz hava kuvvetleri olarak tarif edin. Biliyorsunuz ki, bir tepe ele geçirileceği zaman, orası daha önceden hava kuvvetlerince bombalanmadan piyadenin o tepeyi zaptetmesi mümkün değildir. Kanal 7 Televizyonu için vereceğiniz paralar bu anlama gelecektir. Öldükten sonra zifiri karanlıkta birşeyin size gelip yardım etmesini istiyorsanız, bu şey inançla Kanal 7'ye vereceğiniz para olacaktır.’’ Baykal da RP'li belediyelerin Kanal 7'ye yaptıkları ödemelerin banka dekontları ve çek fotokopilerinin elinde olduğunu açıkladı. Baykal, 1996 yılında sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'den Kanal 7'ye 57 milyar lira para aktarıldığını bildirdi. RP'nin demokrasi içinde yapılan siyaseti, bir ölüm kalım mücadelesi haline getirdiğini savunan Baykal, RP'li belediyelerin, kamu kaynaklarını ‘‘Cihadın finansmanı’’ için kullandıklarını söyledi.

Baykal, RP'li belediyelerin, Kanal 7'ye her ay düzenli para verdiğini belirterek bazı ödemeleri şöyle açıkladı: ‘‘Beyoğlu Belediyesi 200 milyon artı KDV, Esenler Belediyesi 200 milyon artı KDV, Bayramoğlu Belediyesi 200 milyon artı KDV, Beykoz Belediyesi 150 milyon artı KDV, Güngören Belediyesi 140 milyon artı KDV, Üsküdar Belediyesi 180 milyon artı KDV, Sultanbeyli Belediyesi 100 milyon artı KDV, Ümraniye Belediyesi 150 milyon artı KDV, Sarıyer Belediyesi 150 milyon artı KDV, Eyüp Belediyesi 200 milyon artı KDV, Tuzla Belediyesi 100 milyon artı KDV, Bağcılar Belediyesi 150 milyon artı KDV, Pendik Belediyesi 100 milyon artı KDV, Gaziosmanpaşa Belediyesi 100 milyon artı KDV, Kocaeli-Darıca Belediyesi 85 milyon artı KDV, Dilovası Belediyesi 40 milyon artı KDV, Körfez Belediyesi 100 milyon artı KDV, Derince Belediyesi 100 milyon artı KDV ve Gölcük Belediyesi 75 milyon artı KDV.’’

Bedduacı tutuklandı

KAYSERİ'de geçen pazar günü Hunat Camii'nde sabah namazı sonrası yapılan eylemde, ordu ve devlete beddua ettiren RP'li İl Genel Meclisi üyesi Kasım Okut, tutuklandı. Dün, Nöbetçi Savcı Mahmut Çalışkan, tarafından ifadesi alınan Kasım Okut, daha sonra ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘Askeri şahsiyetlere hakaret’ iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme Okut'un tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!