CHP'den Mardin'de Süryani aday

Güncelleme Tarihi:

CHPden Mardinde Süryani aday
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 16:10

CHP, Süryanilerin yoğun olarak yaşadığı Mardin’de ilk kez Süryani vatandaş Gebro Tokgöz'ü aday gösterdi.

Haberin Devamı

22 Temmuz’da yapılacak Milletvekili Genel seçimlerinde Mardin’de ilk kez bir Süryani vatandaş aday gösterildi.

Midyat ilçesi’nde Telkari Gümüş ustalığını yapan evli 7 çocuk babası Gebro Tokgöz’ü, toplam 6 milletvekili çıkaracak olan Mardin’den 5'inci sırada milletvekili adayı gösteren CHP Süryani vatandaşların oyunu hedefliyor.

Adaylık teklifinin CHP’den geldiğini ve Mardin’de yoğun olarak yaşayan Süryanilerin oyunu almayı umduğunu söyleyen Gebro Tokgöz, “Adaylık teklifini aldığımda çok sevindim. Büyük onur ve gururla karşıladım. Bu göreve layık gördükleri için sayın Genel Başkanım Deniz Baykal ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu bir başlangıçtır. İlk defa bir Süryani vatandaş siyasi bir partiden milletvekili adayı oluyor. Bu da Süryani gençlerimizin siyasette önünü açacaktır. Laik, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizin tüm kurum ve kuruluşlarında hizmet etmeye hazırım” dedi.

Haberin Devamı

SÜRYANİLER SEVİNÇLE KARŞILADI

Tokgöz, adaylığının ailesi ve Süryaniler tarafından da sevinçle karşılandığını belirterek, “Türkiyenin demokratikleşmesi açısından önemli bir adım adılmıştır. Şu ana kadar biz Süryaniler kabuğumuzdan dışarı çıkmadık. Artık siyasi arenada bizim de varlığımızın olması sevindiricidir. Meclis çatısı altında Süryanilerin sorunlarını dile getirmeğe ve çözüm bulmaya çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!