CHP'den 'Kemer'de ikinci toksik gemi' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Kemerde ikinci toksik gemi uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 29, 2004 12:53

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Antalya’nın Kemer ilçesinde karaya oturan Kore bandıralı TOR-3 adlı geminin, ikinci bir Ulla faciası yaratabileceğine işaret ederek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Feridun Baloğlu, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Antalya’nın Kemer ilçesinde 22 Ocak 2004 tarihinde karaya oturan Kore bandıralı TOR-3 adlı gemiden haberdar olup olmadıklarını sordu.

 

Söz konusu geminin kış mevsimi başlamadan kaldırılmaması durumunda, yeni bir fırtınada deposundaki yağ, yakıt ve yüküyle birlikte batma riski taşıdığına işaret eden Baloğlu, Çevre Bakanlığı’nın bu konuda ne gibi önlemler aldığını sordu.

 

Baloğlu, "Bakanlığınız önlem almak için söz konusu geminin, İskenderun’daki Ulla gemisi gibi batmasını mı beklemektedir" dedi.

 

GEMİYİ KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Haberin Devamı
 

Bu arada geçen Ocak ayında fırtına yüzünden kayalıklara oturan Tor-3 adlı kuru yük gemisi, bulunduğu yerden çıkartılacak.
  Â
Gemiyi satın alan firmanın ortağı Burak Alpasal, gemiyi kurtarma çalışmalarına bu hafta içinde başlayacaklarını belirtti.
  Â
Alpasal, 1870 ton alçı taşı yüklü kuru yük gemisinin kurtarılması çalışmalarının, hava şartları ağırlaşmadan, en geç 3 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!