CHP'den Erdoğan'a 'Berkin Elvan' cevabı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Erdoğana Berkin Elvan cevabı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 12:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Berkin Elvan ekmek almaya giderken vuruldu diyen Kemal Kılıçdaroğlu, bunun belgesini açıklasın" sözlerine CHP'den sert tepki geldi.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Erdoğan'ın Gezi olayları döneminde meydana geldiği iddia edilen Kabataş saldırısı ile camide içki iddiaları konusunda "Cuma günü belge açıklayacağım" dediğini hatırlatarak, "Neredeyse 350 Cuma geçti. Nerede Kabataş belgeleri ? Nerede Dolmabahçe camisinde içki içildi belgeleri" dedi. Tekin, Erdoğan'ın "Berkin Elvan'ın terör örgütü içinde olduğuna ilişkin belgeler bulunduğuna ilişkin sözlerine ise, "Berkin belgeleri de, Kabataş ve Cami'de içki içtiler iddiaları belgeleri gibi olmasın ?" tepkisini gösterdi.

CHPden Erdoğana Berkin Elvan cevabı
ERDOĞAN: BAKKALA EKMEK ALMAYA GİTTİĞİNE DAİR BİR BELGEN VAR MI?

"İYİ Kİ VİCDANLI BİR DİN ADAMI VARDI.. O DİN ADAMI DA EMNİYETTE 6.5 SAAT SORGULANDI"

Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde dile getirdiği, Gezi olayları sırasında polisten kaçanların sığındığı Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde içki içtikleri iddiasının, bizzat Cami'nin müezzini tarafından yalanlandığını hatırlatarak, şöyle konuştu;
"Sayın Cumhurbaşkanı, o dönemde camide içki içildiğine ilişkin belgesi olduğunu söylemişti. Vicdanlı bir din adamı çıktı, öyle bir şey olmadığını söyledi. Sonra o din adamı, altı buçuk saat, bakın altını çizerek söylüyorum, altı buçuk saat, Emniyet'in terör bölümünde sorguya çekildi. Niye çağırdığınız o din adamını acaba ? Orada polisler, müezzine 'aman ne olursunuz ifadenizi değiştirin, Beyefendi'yi yalancı çıkarmayın' dediler mi? Sayın Cumhurbaşkanı önce bunları açıklasın."

Haberin Devamı

Tekin, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde partisinin grup toplantısında, Kabataş saldırısına ilişkin görüntüleri 'cuma günü açıklayacağına' ilişkin konuşmasına da vurgu yaparak, "neredeyse, 350 Cuma geçti. Hala Kabataş saldırısının olduğuna dair ne görüntü var, ne de belge" diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'NA RİCAM; YARALARI DEŞMEYİN..."

Erdoğan'ın, Berkin Elvan'ın ekmek almaya giderken vurulmadığına ilişkin Erdoğan'ın olduğunu söylediği belgeler konusunda ise, "Bu belgeler, Kabataş ve Camide içki içtiler iddialarının belgeleri gibi olmasın? " sorusunu ortaya koydu.
Berkin Elvan'ın öldürülmesi gibi acı bir olay üzerinden siyaset yapılmasını "doğru bulmadıklarını" da vurgulayan Gürsel Tekin, "Bu süreci, siyasete alet etmeyin. Siyasetçilerin dillerini, cümlelerini özenle kullanmaları gereken bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Tekin şöyle konuştu;
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sözleri çok açık ve net. Ama Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemiş olduğu ve bir türlü ortaya çıkmamış Kabataş ve Dolmabahçe camisi belgeleri ortadaykan, tekrar tekrar bunun tetiklenmesini doğru bulmuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan ricam şu; yaraları deşmeyin artık..."

"BERKİN'İN BABASI GİBİ, SAVCI'NIN BABASI GİBİ SAĞDUYU BEKLİYORUZ"

Tekin, gerek Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın, gerekse Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Muhammed Kiraz'ın tüm Türkiye'ye verdikleri sağduyu mesajlarını da hatırlatarak, "Herkesi Berkin Elvan'ın babası kadar sağduyulu, Muhammed Amca kadar vakur durmaya davet ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Tekin, şöyle konuştu:
"Sayın Cumhurbaşkanı da, Sayın Davutoğlu da merak etmesinler. Seçimlere az bir zaman kaldı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin, kardeşliğin, birliğin, bütünlüğün, hatta Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu'nun da güvencesi olacak. merak etmesinler, telaşlanmasınlar. "

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği, "bir savcının Berkin Elvan üzerinden katledilmesi, hiç kimsenin içine sindireceği olay değil" sözlerine, şu yanıtı vermişti;
"Berkin Elvan'ı 'Bakkala ekmek almaya gidiyordu' diye tanımlayan sen değil miydin? Bakkala ekmek almaya gittiğine dair bir belgen var mı? Biz emniyetin tüm belgelerini açıkladık. Elinde sapanla, demir bilyeyle terör örgütünün içerisinde nasıl resimlerinin çekildiği, bunların hepsi açıklandı. Fakat hala bunu istismara devam ediyor. Onu asıl istismar eden sen oldun. Mezarına demir bilye atan malum. Bunların hepsini gördük."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!