CHP'den ek şerh: Darbe raporu FETÖ'cü yöntemlerle tahrif edildi

Güncelleme Tarihi:

CHPden ek şerh: Darbe raporu FETÖcü yöntemlerle tahrif edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 00:16

CHP, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporuna Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan eklemelere 71 sayfalık ek muhalefet şerhiyle yanıt verdi.

Haberin Devamı

CHP’nin ekinde, rapora yapılan müdahalenin FETÖ’cü yöntemleri aratmadığı savunuldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bir çok AK Partili milletvekilinin Fetullah Gülen ile yan yana görüntülerinin de eklendiği şerhte şu görüşlere yer verildi:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük ithamların rapora sinsice eklenmesi, 15 Temmuz gibi bir yıkımın ardından ihtiyaç duyulan uzlaşma, birlik ve beraberlik ruhuna atılan son dinamit olmuş, iktidarın menzilini ve algısını gün gibi ortaya çıkartmıştır.

GAFLETE DÜŞTÜLER
Bu noktada AKP çok büyük bir gaflete düşerek FETÖ ile işbirlikleri, yol arkadaşlıkları, aynı menzile giden yolculukları, dava kardeşlikleri katıksız bir suç ortaklığına dönüşmüşken, bunu gizlemenin yolunu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu ve arkasında kilometrelerce yolu yürüyen milyonları kriminalize etmekte bulmuştur. Bu durumda, tutarsızlığın, samimiyetsizliğin eşsiz örneğini teşkil eden AKP’nin FETÖ’yü yıllarca öven, payelendiren ve darbeye kalkışacak güce eriştiren irtibat ve iltisaklarını tüm açıklıkları ile ortaya koymak zaruret haline gelmiştir. Adalet Yürüyüşü’nden sonra da komisyonumuzun raporuna gizlice bir ek yaptılar. Fakat bu tutumlarıyla suç ikrarında bulundular ve aslında ‘ortak menzile’ yürüdükleri FETÖ ile kurgu davalar yaratma konusunda tam bir zihni paralellik gösterdiklerini ortaya koymuş oldular. Böylece AKP, yakın gelecekte tecelli edecek özgür yargıya FETÖ’yle 13 yıl aynı menzile ulaşmak için yaptıkları koordineli işbirliğini ikna edici kanıtlarından birini daha verdi.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!