CHP'de miting maratonu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPde miting maratonu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 11:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Genel Seçimleri'nin yapılacağı 7 Haziran'a kadar 50'nin üzerinde miting yapmayı planlıyor. Kılıçdaroğlu, "miting maratonunu" İstanbul'danbaşlatacak.

Haberin Devamı

Seçim kampanyası için Ali Taran'la anlaşan CHP'de, reklam kampanyası ile miting programı eş zamanlı yürüyecek.

11 Nisan'da televizyon kanallarında dönecek ilk reklam filmi, "milletçe alkışlıyoruz" temasıyla izleyiciyle buluşacak. CHP'nin seçim döneminde yapacağı mitinglerde de bu slogan kullanılacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, aynı tarihte "Büyük İstanbul Mitingi"ni Kartal Meydanı'nda düzenleyecek. İstanbul mitinginde, CHP'nin tüm adaylarının tanıtılması planlanıyor.

Bu seçim döneminde 50'nin üzerinde miting planlayan Kılıçdaroğlu, gittiği yerlerde sürpriz ziyaretler de gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu, planlı olmayan semt pazarları, kahvehaneler, köy merkezlerini de ziyaret edecek, halkla bire bir temas kuracak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kent ziyaretlerinde işleyeceği ana konu ise ekonomi olacak. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başta "emekliye dini bayramlarda bir maaş ikramiye" olmak üzere daha sonra açıklanacak vaatlerini anlatacak.

Seçimlerde kullanılmak üzere hazırlanan flama, afiş, broşür gibi malzemeler ise genel merkezden örgüte gönderilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Bildirge özet şekliyle de hazırlanacak

Partinin ekonomi ağırlıklı olduğu belirtilen seçim bildirgesi ise 19 Nisan'da Ankara'da kamuoyuna açıklanacak. Bildirgenin Genel Başkan tarafından ATO Congresium veya Ankara Arena'da açıklanması bekleniyor.

Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata öncülüğünde hazırlanan bildirgenin yazımında, farklı üniversite, sendika ve sivil toplum kuruluşlarından destek alındı.

Bildirge hem özet hem de uzun haliyle açıklanacak. Özet halinde ana başlıklar, kolay anlaşılır şekliyle sunulacak.

Farklı sektörlere ve kesimlere yönelik tespitlerle çözüm önerilerinin yer alacağı bildirge, daha çok ekonomi ağırlıklı olacak. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "emekliye iki maaş ikramiye" ile "çiftçiye ucuz mazot" vaadi ekonomi başlıkları arasında yer alıyor.

Önceki genel seçimlerde açıklanan "aile sigortası projesi" CHP'nin bir başka ekonomi vaadi olacak. Bu proje ile yeterli miktarda kazanç elde edemeyen ailede, kadının banka hesabına belli miktar aylık yatırılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Gençlere yönelik vaatler

Üniversite öğrencileri için önemli vaatlerin yer alacağı bildirgede, YÖK'ün kaldırılacağı sözü de verilecek.

CHP, esnafın desteklenmesi ve sorunlarının çözümü için "Esnaf Bakanlığı" sözünü de verecek. Bildirgede Güneydoğu'ya yönelik çözüm önerileri de yer alacak.

Atama bekleyen eğitim fakültesi mezunları ile işsiz üniversite mezunu gençlerin taleplerine yönelik başlıklar da bildirgede bulunacak.

Engellilere yönelik vaatlerin de gireceği bildirgede, "muhtaçlık aylığı" tanımlamasının "engelli yaşam aylığı" şeklinde değiştirileceği belirtilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!