CHP'de kılıçlar çekildi

Güncelleme Tarihi:

CHPde kılıçlar çekildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın MYK toplantısının ardından ‘‘genel başkanlıktan istifa etmem’’ demesi partideki muhalifleri kızdırdı. Baykal'ın ayrılabileceği duyumlarının alındığı ilk gün Ercan Karakaş ve Fikri Sağlar ile bilikte aday olabileceklerini açıklayan Hasan Fehmi Güneş, ‘‘Genel başkan pişkince davranıyor. Bu kadar kötü sonuç karşısında derhal istifa etmelidir. Açıklamaları beni tatmin etmedi. Anlaşılan genel başkan devam etmek istiyor. Alınan bu kötü sonuçlardan sonra gösterilen bu yaklaşım parti ahlakına sığmaz, siyaset ve CHP de bunu taşımaz. Sayın Baykal, derhal çekilmeli ve görevi örgüte iade etmelidir’’ dedi. Güneş, parti örgütünün istemesi durumunda genel başkan adayı olabileceğini de ifade etti.

KARAKAŞ DA ADAY

Eski İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş da dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Baykal ve MYK'nın derhal görevi bırakması ve kurultay hazırlıklarını Parti Meclisi'nin yürütmesini istedi. Karakaş, Baykal'ın çekilmesinin Türkiye'de demokratik kültüre büyük katkı yapacağını savunarak, ‘‘Ancak, 'Baykal gider başka bir genel başkan gelir, parti kurtulur' anlayışıyla kurtarıcı aramak yanlıştır. Partinin kurtarıcıya değil, yeniden yapılanmaya ihtiyacı var’’ dedi.

SAĞLAR DA POTANSİYEL ADAY

CHP kurultayında Murat Karayalçın'ın da genel başkanlığa aday olması bekleniyor. Ankara'da belediye başkanlığı yarışını kaybeden Karayalçın'ın kurmayları, ‘‘Önce genel başkanın takınacağı tavrı görmeliyiz. Ancak Karayalçın potansiyel adaydır’’ dedi.

Öte yandan Fikri Sağlar da Baykal'ın istifa ettirmek için diğer muhaliflerle dayanışma içine girdi. Seçim sonucunun ortada olduğunu, Baykal’ın görevi bırakması gerektiğini belirten Sağlar'ın kurultayda genel başkanlığa aday olacağı bildirildi. Gaziantep Büşyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın adı da genel başkan aday adayları arasında geçiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!