CHP’de istifa sancısı

Güncelleme Tarihi:

CHP’de istifa sancısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 14:31

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in Genel Merkez ile yönetimsel ve fikirsel ayrılığı gerekçe göstererek, görevinin istifa etmesinin yankıları sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ülke yangın yeriyken CHP’nin kendi içinde iktidar mücadeleleriyle gündeme gelmesinin doğru olmadığını sürerken CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kendisinin il başkanı Yüksel’in de genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Yüksel’in de kendisini defalarca by-pass ederek birçok toplantı yaptığını öne sürdü.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, genel başkan yardımcılarının parti içindeki uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, çarşamba günü görevinden istifa etti. Yüksel, bazı genel başkan yardımcılarının İzmir’de yapılacak organizasyonlarda kendisine bilgi vermediği yönündeki sıkıntısını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletti. Parti içindeki bir kesim Yüksel’in istifa kararını sert sözlerle eleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ülke bu durumdayken CHP’nin parti içi iktidar mücadelesi görüntüsü vermenin doğru olmadığını savundu. Aksünger, örgüte şu sözlerle sert mesaj verdi:

"Ülkenin geçtiği süreç ortada. ’CHP’nin içindeki iktidar savaşı ülke konjönktörünün önünde havası’ yaratılıyor olması beni rahatsız ediyor. İzmir CHP için çok önemli bir yer. Süreç kesinlikle gözardı edilemez ama dikkatli davranılmalı. İç konuların ülke gündeminin önüne geçiyor sıkıntısı bizim için en zor şey. Anafartalar’a çıkartma yaptık, Seferihisar’da Sanat Çalıştayı yaptık. İstifa gündem oldu. Belediye başkanları da herşeyi bırakmış bir kısmı elini avuştururken bir kısmı da hükümdarlıklarını sürdürme derdine girmiş. Bu da kamuoyunda bize zarar verdi. MYK süreçte biraraya gelemedi. Hafta ortası MYK toplantısı var. İzmir konusu gündeme gelecek. Mutlaka bir karar çıkartacağız. Evet bir şey oldu ama şunun kafasını kopartalım şuna şöyle yapalım demek bunlar yanlış. Partinin en büyük sorunlarından bir tanesi liyakat. Bu konuda uğraşıyorum zaten. Birçok konuyla uğraşırken 2019 hesapları yapanların ülke konjönktörünü kenara bırakıp kendi derttlerine düşmesini ahmakça karşılıyorum."

Haberin Devamı

"MADEM BU İŞİ YAPAMAYACAKTIN NİYE ADAY OLDUN"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Yüksel’in genel başkan yardımcıları tarafından kendisine bilgi verilmeden organizasyon yapmasını istifasına gerekçe olarak gösterdiğini hatırlattı. Bayır, kendisinin il başkanı Yüksel’in de genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Yüksel’in de kendisini by-pass ederek birçok toplantı yaptığını öne sürdü. Bayır, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Alaattin Bey yıllar önce de böyle istifada bulunmuştu. Hiç kimse CHP’de bulunmaz Hint kumaşı falan değil. İzmir zengin bir örgüttür. 7 ay önce kalkıp 2 yıl il başkanlığı yapacağım diye aday oluyorsun. Seçimi belli güçlerin desteğiyle alıyorsun. Sonra çıkıp ’gerekçe şu’ diye istifa ediyorsun. Gerekçe doğru değil zaten biz onu biliyoruz. Çünkü Seferihisar’da yapılan toplantı Seferisar Belediyesi’nin bir organizasyonu değil Genel Merkez’in sanatçılara yönelik bir çalıştayıdır. Örgütün de bilgisi yoktu. Bizim milletvekili olarak haberimiz yoktu. Bence biraz yoruldu, bıkkınlığı vardı, bırakmak istedi onu da gerekçe gösterdi. Böyle bir ortamda tam partinin trendinin yükseldiği bir ortamda bunu yapması doğru da değil, etik de değil. Benim kızgınlığım bu yüzden. Madem bu işi yapamayacaktın niye aday oldun? Mitingi güçlendirmek için yaptığımız sendika ve sivil toplum örgütü ziyaretlerimiz vardı. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da yanımdaydı. Her gittiğimiz yerde randevu alamıyoruz diye devamlı şikayetler aldık. Yani bu işe soyunurken bunları biliyordun. Daha önce il başkanlığı yapmış adamsın. Özveriyle çalışman ve 7/24 koşturman gerektiğini biliyordun. Niye o koltuğu işgal ediyorsun? Alıyorsun ihaleyi başkasına veriyorsun. Şık olmayan bir davranışlar. Bu kadar deneyimli bir siyasetçinin bunları yapmaması lazım. Sağlığım bozuk, işlerim yoğun desen eyvallah. Ama kalkıp ’beni by-pass ediyorlar’ dersen ben de şunu derim; ben de il başkanıyken sen genel başkan yardımcısıydın, beni defalarca by- pass yaptın. Benim düşüncemi almadan zaman zaman bu tip şeyler yaptı. Bana göre yoruldu, bıktı. Her şeyi tatmış bir adam. Ekonomisi de düzgün ve katlanamadı. Şimdi önümüzde iki, üç seçenek var. Öncelikle yönetim içinden seçse bile Genel Merkez’in onaylaması gerekiyor. Genel Merkez bu başkan arkadaşın işi götürüp götüremediğine bakacak. Bu önceden planlanmış bir senaryo. Belediye başkanlarını götürelim, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu sıkıştıralım, Alaattin’i geri getirelim. Bu olacak iş mi? Çok daha önceden planlanmış bir iş. Kongre sürecinden sonra da söylediklerim var. Alaattin Bey bu ihaleyi sonuna kadar götürmez. 6 ay götürür sonra birine devreder sonra çıkar saha çalışmasına demiştim. Hesap başka."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!